Craiova: Primăria mai rămâne o lună în EcoDolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi de la Mofleni urma să servească celor 111 localităţil doljene
Groapa de gunoi de la Mofleni urma să servească celor 111 localităţil doljene

Consilierii locali au decis la ultima şedinţă ca municipalitatea craioveană să mai rămână încă o lună în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor "ECODOLJ“. Proiectul a fost întocmit în urmă cu şase luni de cele 110 localităţi din Dolj şi Consiliul Judeţean pentru a rezolva problema depozitării gunoaielor din judeţ.

Primăria propusese să se retragă din Ecodolj după ce EcoSud, firma care administrează depozitul ecologic de la Mofleni, a refuzat să cedeze cinci hectare de teren pentru construirea a două staţii de compost şi sortare. Realizarea celor două invetiţii este necesară celor 110 localităţi din Dolj care sperau să îşi depoziteze gunoiul în depozitul ecologic de la Mofleni.

Consilierii locali au decis să mai aştepte o lună pentru a discuta cu Consiliul Judeţean Dolj ieşirea Municipiului Craiova din EcoDolj. Un alt motiv invocat de Primărie ar fi faptul că Bănia nu beneficiează de nicio investiţie în urma asocierii cu cele 110 localităţi doljene. Problema retragerii din EcoDolj va fi cel mai probabil rediscutată în următoarea şedinţă ce va avea loc la sfârşitul lunii în curs.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite