Craiova: Pasajul subteran de 65 milioane de lei demolează două case şi evacuează 11 familii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două clădiri de pe strada Arieş care stau în calea viitorului pasajului subteran din Bănie vor fi demolate de către municipalitatea. În total, 11 familii care locuiesc în respectivele imobile vor primi 750.000 de euro pentru a-şi cumpăra alte proprietăţi.

În curând, două imobile de pe strada Arieş vor fi „rase“ de către buldozerele primăriei Craiovei pentru a nu încurca lucrările la primul pasaj subteran din Bănie a cărui valoare trece de 65 milioane de lei.

Casele situate la intersecţia străzii Arieş cu strada Eugeniu Carada vor fi puse la pământ de municipalitate de îndată ce proiectul va primi undă verde pentru finanţare. Cele 11 familii din cele două clădiri vor fi recompensate cu 750.000 de euro, conform unei hotărâri a Consiliului Local. Craiovenii au fost înştinţaţi în scris că urmează să fie demolaţi, una dintre familii mutându-se deja. Cei care nu vor să se mute vor putea ataca în instanţă hotârea consilierilor, însă clădirile tot vor fi puse la pământ pentru că legea le permite.

Tunelul rutier va trece pe sub intersectia străzii Arieş cu strada A.I.Cuza şi cu strada Împaratul Traian şi va avea o lungime de 405 metri. Specialiştii susţin că demolarea caselor este necesară pentru a evita afectarea structurii Bisericii Sfântul Gheorghe din zonă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite