Craiova în 2011: Pasaje, Water Park şi ambuteiaje. Află ce investiţii demarează primăria anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova vrea să demareze anul acesta investiţii importante de infrastructură, dar şi de agrement. Cei care vor avea de suferit odată cu nceperea lucrărilor sunt conducătorii auto. Trafi cul va deveni un calvar după ce autorităţile vor închide mai multe străzi principale.

Anul 2011 se anunţă a fi unul prosper pentru municipalitatea craioveană, luând în calcul proiectele pe care şi-au propus edilii să le realizeze. Dacă acestea vor fi duse la bun sfârşit în termen util, infrastructura Băniei va avea foarte mult de câştigat. Pentru că bugetul este unul de austeritate, la fel ca anul trecut, edilii au mizat pe fondurile europene.

Fără bani de la Uniune, probabil că autorităţile nici n-ar fi îndrăznit să viseze la modernizările de  infrastructură în anul acesta. Două proiecte viabile pentru anul acesta sunt cele din centrul oraşulul. Lucrările la pasajul suprateran, care va lega Calea Bucureşti şi bulevardul Nicolae Titulescu peste interecţia de la kilometrul zero, ar putea demara în vara aceasta. În prezent, proiecul se află pe masa europenilor, propus spre aprobare.

image

Străzile închise, probă de răbdare

Pe lângă investiţia de 14 milioane de euro, municipalitatea intenţionează să demareze în 2011 lucrările la pasajul subteran care va lega bulevardul Carol I cu strada Arieş, pe sub strada A.I. Cuza. Proiectul final în valoare de 16 milioane de euro a fost aprobat de Consiliul Local Craiova urmând să fie propus spre aprobare Agenţiei de Dezvoltare Regională Oltenia. O altă investiţie din inima oraşului este revitalizarea centrului istoric. Documentaţia deja a fost întocmită, votul aleşilor locali a fost dat, urmând ca şi acest proiect de 20 milioane de euro să fie depus pentru aprobare.

Autorităţile craiovene îşi doresc să pornească cele trei lucrări simultan, pentru ca perioada în care străzile vor fi închise să fie cât mai scurtă. Chiar şi primarul delegat Mărinică Dincă declara la sfârşitul anului că traficul va deveni un calvar odată ce majoritatea străzilor din centru vor fi închise. O altă investiţie importantă este amenajarea Water Park-ului din Lunca Jiului. Un consorţiu de firme a câştigat licitaţia pentru întocmirea documentaţiei tehnice a proiectului de 72 milioane de lei.

Ştrandul Lunca Jiului

Fostul ştrand din Lunca Jiului, în jurul căruia va prinde formă waterpark-ul de 72 de milioane de lei

Alte investiţii importante care ar putea demara anul acesta sunt Centrul Multifuncţional din Romaneşti şi proiectul de reabilitare care vizează 6.349 de metri de străzi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite