Cum a ajuns o tânără doljeancă să cucerească olandezii cu vocea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca munceşte mult pentru a avea o cariera de succes
Raluca munceşte mult pentru a avea o cariera de succes

Deşi a fost remarcată în urmă cu doi ani, Raluca Mălăescu a ajuns să susţină spectacole de muzică populară din Craiova până în Grecia şi Olanda.

La 19 ani, Raluca, membră a Ansamblului „Ion Şerban” din Işalniţa, creează impresia că se instruieşte în domeniul muzical încă din copilărie. Vocea sa e uimitoare, spun profesorii de muzică. Specialiştii susţin că rareori le-a fost dat să asculte melodii interpretate profesionist de către o liceană. Raluca reuşeşte de fiecare dată să-şi surprindă spectatorii, prin dăruirea şi talentul cu care îşi duce la bun sfârşit o melodie.

"Vocea ei te unge la suflet"

A ajuns şi în Craiova, nu doar o dată. De Zilele Craiovei, Raluca a atras, prin prezenţa sa, admiraţia publicului care a aplaudat-o fără încetare. „E desăvârşită! Frumoasă foc, iar vocea ei te unge la suflet, te face să uiţi de toate problemele” este de părere Alina Croitoru, o educatoare care, la petrecerea dată de zilele oraşului, s-a strecurat prin mulţime, numai să ajungă în primul rând, de unde o putea vedea mai bine pe tânăra artistă. Raluca ne povesteşte însă că nu s-a apucat de cântat de mică, ci la liceu, când alţi colegi erau solişti în toată regula. „Chiar şi-aşa, nu m-am întimidat, aveam încredere în capacitatea  şi voinţa mea. Domnul Marin Nicolae, directorul ansamblului, m-a descoperit în urmă cu doi ani. De-atunci tot încerc să mă perfecţionez. Mi se spune că sunt pe drumul cel bun. Sper să fie aşa”, mărturiseşte tânăra. În tot acest timp, Raluca se pregăteşte fără încetare.  Rezultatele muncii ei nu au 20 de evenimente de muzică populară. Nu asta am urmărit, pur şi simplu s-a întâmplat. Deşi nu mi-am făcut un scop să ajung la multe concursuri, am avut parte de suficiente competiţii artistice. Ce-i drept, acest lucru mi-a dat impuls, m-a ambiţionat”, recunoaşte Raluca.

Premiul I la Oltenia Star

Tânăra a mers în turnee până în Grecia, la un festival iniţiat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, şi Olanda, „unde am fost destul de bine primiţi. Muzica românească de calitate este apreciată peste graniţă”, mărturiseşte artista, care se mândreşte cu locul I la concursul „Oltenia Star”, unul dintre numeroasele premii obţinute în cei doi ani. Raluca spune că va continua să fie activă pe plan muzical, însă promite să nu neglijeze şcoala, „care ne formează pentru viaţă. O carieră nu se poate construi fără învăţătură, fără o bază solidă de cunoştinţe”, susţine Raluca.

Ce îi place:

Adoră să călătorească, să cunoască oameni, să se plimbe în natură. „România este o ţară superbă, trebuie doar să învăţăm să o preţuim, să o iubim aşa cum e”, spune Raluca.

Ce nu îi place:

Cred ca spiritul de competiţie într-o breaslă e necesar, e constructiv, însă acesta nu trebuie dus la extremă, ca să se ajungă la duşmănie. Resping minciuna, care nu are ce căuta printre noi.

Unde îţi doreşti să ajungi, cu acest talent?

Nu intenţionez să devin vedetă, nu mă pregătesc pentru o carieră muzicală de-o viaţă. Îmi place să cânt, recunosc, sper să fac asta cât mai mult timp, însă sunt conştientă că succesul nu durează o veşnicie.

Ce meserie îşi doreşti să practici, în acest caz?

Inspector la Protecţia Consumatorului. În paralel, o să fiu solistă cât o să mai pot, însă sper să mai am o profesie, din care să îmi asigur existenţa.

NĂSCUTĂ:

19 noiembrie 1991, Işalniţa

STUDII:

Este elevă în clasa a XII-a a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Işalniţa, secţia Filologie, şi în anul III la Şcoala Populară de Artă din Craiova

IDEALURI:

Pentru Raluca nu contează atât de mult în ce domeniu va lucra, atâta timp cât îşi va face meseria în mod profesionist.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite