Craiova: Opt milioane de euro pentru şosele româno-bulgare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile doljene şi cele din districtul Vrtasna - Bulgaria au lansat ieri un proiect european privind îmbunătăţirea infrastructurii pe ruta Bechet-Oryahovo.

Proiectul în valoare de 7,9 milioane de euro, din care peste 6,4 milioane de euro sunt partea obţinută de Consiliul Judeţean Dolj, priveşte reabilitarea drumului DJ 561 B (Horezu Poenari – Gângiova – Comoşteni - Zăval) pe o lungime de 11 kilometri şi reabilitarea a 1,8 kilometri de stradă din municipiul Mizia. 1,5 milioane, valoarea totală a investiţiei Investiţia în urma căreia bulgarii vor primi 1,5 milioane de euro din valoarea totală a  proiectului prevede şi reabilitarea sistemului de canalizare aferent străzii Tsanko Tserkovski.

Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat încă din octombrie 2010, însă abia astăzi autorităţile judeţene au lansat oficial proiectul care ar trebui să fie încheiat la finele lui 2012. Întâlnire româno-bulgară, la Craiova La întâlnirea de ieri care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj au participat viceguvernatorul districtului Vratsna, vicepreşedintele Cristinel Iovan, precum şi alţi oficiali ai autorităţilor româneşi bulgare.

Vecini i s-au declarat încântaţi de Bănie şi au promis că vor colabora pe viitor şi la alte proiecte europene. Odată cu implementarea acestui proiect se urmăreşte îmbunătăţirea accesului rutier către punctul de trecere a frontierei cu feribotul Bechet- Oryahovo. Proiectul este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite