Craiova: Oltenii au ales „O viaţă minunată“ de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marian a cumpărat în această dimineaţă DVD-ul „O viaţă minunată“
Florin Marian a cumpărat în această dimineaţă DVD-ul „O viaţă minunată“

Craiovenii s-au grăbit să cumpere ultimul DVD din seria filmelor celebre dedicate Crăciunului, distribuită împreună cu ziarul „Adevărul“.

DVD-ul cu numărul cinci i-a adus pe olteni în librăria Adevărul din Craiova încă de la primele ore ale dimineţii. Filmul „O viaţă minunată“ a putut fi achiziţionat astăzi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 11,99 de lei. Florin Cosmin Marian (26 de ani) a venit la ora deschiderii librăriei de pe strada Împăratul Traian, nr. 9, pentru a achiziţiona filmul de sezon.

„Am mai cumpărat de la dumneavoastră volume din colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», dar şi din colecţia «Disney». Am un nepoţel, Dragoş, de şase ani, căruia îi plac foarte mult cărţile Disney“, a declarat tânărul, de profesie economist. Filmul „It’s A Wonderful Life“/„O viaţă minunată“, regizat de Frank Capra în 1946 este, de decenii, filmul de sărbători prin excelenţă.

Tentativă de sinucidere, în Ajunul Crăciunului

Avându-i în rolurile principale pe James Stewart, Donna Reed şi Lionel Barrymore, filmul spune povestea lui George Bailey, un om de afaceri disperat, care vrea să se sinucidă în Ajunul Crăciunului. Pelicula îşi datorează farmecul întâlnirii dintre geniul regizorului Frank Capra, unul dintre cei mai populari cineaşti ai vârstei de aur a Hollywoodului, şi cel al marelui actor James Stewart, unul dintre simbolurile Hollywoodului clasic.

„O viaţă minunată“ a fost plasat de Institutul American de Film pe locul 11 în lista celor mai mari filme americane din istorie, iar în 1947 a fost nominalizat la cinci categorii ale Oscarului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite