Craiova:Oltenii, seceraţi la portofel de noile scumpiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oamenii spun că au ajuns să trăiască din ce în ce mai rău
Craiova: Oamenii spun că au ajuns să trăiască din ce în ce mai rău

Chiar de la începutul anului, preţurile la cele mai multe produse au fost majorate cu aproximativ 11%. Şi comercianţii, şi cumpărătorii spun că nu este normal ca, în plină criză, Guvernul să aprobe scumpiri la produsele strict necesare.

Cei mai mulţi dintre cumpărătorii întâlniţi azi-dimineaţă în Piaţa Centrală din Craiova sunt convinşi că de acum înainte se vor descurca din ce în ce mai greu. Au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta sau să împrumute la prieteni sau la familie pentru a avea ce să pună pe masă. „Deja am cumpărat carne de pui mai scumpă cu 2 lei. Să vedeţi ce o să fie din luna februarie, nu ne vom mai atinge de nimic. Cine se aştepta ca noul an să vină cu un alt val de scumpiri? La salariul meu de 750 de lei, nu îmi pot permite prea multe“, a spus Ion Cojocaru.

Comercianţii stau cu marfa nevândută

Patronii magazinelor cred că dacă preţurile la majoritatea produselor vor creşte la începutul lunii februarie o vor duce din ce în ce mai greu. Vor fi nevoiţi să pună lacătul pe uşă şi să îşi închidă afacerea. „Deja un pachet de ţigări s-a scumpit cu mai mult de 1 leu. Carnea de pui şi de vită, care este cea mai căutată, se va majora cu 20 de procente. Păi cine va mai cumpăra? Practic noi din asta trăim. Este normal să punem şi noi la preţ pentru că nu putem vinde la fel ca producătorii“, a declarat Marian Nicola.

Oamenii mai cred că nu vom scăpa de criza economică în următorii doi, trei ani. Unii susţin că deja au început să taie de pe listă tot mai multe produse, care au un preţ piperat. „La carnea de vită şi  ţigări cu siguranţă vom renunţa pentru o perioadă. Până la urmă vom deveni vegetarieni, este mult mai ieftin şi este şi sănătos“, a spus  Elena  Bărbosu.

Comercianţii au mai precizat că de la începutul anului nu au făcut reuşit să facă prea mari vânzări. Rari sunt clienţii care vin şi lasă în magazin câteva sute de lei. „Şi aşa ianuarie şi februarie sunt două luni moarte pentru noi. Cu majorările care au fost anunţate va fi din ce în ce mai rău. Oamenii nu mai au bani, se simte atât la noi, cât şi la ei. Cu greu vom trece de anul acesta“, a declarat Mihaela Costea, vânzătoare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite