Craiova: Oltenii importă mai puţine maşini şi electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile arată că de la începutul anului până în prezent, în cele cinci judeţe ale Olteniei, importurile de mărfuri au scăzut cu 5,7 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifrele oferită de Direcţia Regională de Statistică indică faptul că importurile de mărfuri derulate în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia au fost de 336.441 mii euro, cu 20.182 mii euro (5,7 la sută ) mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă anului 2009.  Importurile au fost realizate cu preponderenţă în judeţul Dolj (31,8 la sută) unde s-a derulat marfă de 111.165 euro şi judeţul Vâlcea (21,4 la sută). În perioada analizatǎ, judeţul Mehedinţi a derulat importuri în valoare de 32.039 mii euro (9,5%), iar judeţul Gorj în valoare de doar 14.071 mii euro (4,2%), fiind şi judeţul cu cea mai scăzută valoare înregistrată.

Mai puţine echipamente audio-video

Peste 20  la sută din valoare importului în regiunea Olteniei o reprezintă maşinile, aparatele şi echipamentele elctrice şi aparatele audio-video. Metalele comune reprezintă 18 la sută din importuri iar materiile textile şi articolele din acestea doar 13,1 la sută. În timp ce produsele din industria chimică au fost importată în proporţie de 12,3 la sută, materialale plastice, cauciucurile şi articolele din acestea doar în proporţie de 11,5 la sută. Mijloacele de transport ocupă ultimul loc  în categoria importuri, cu doar 5,7 procente. „Balanţa comercială a înregistrat un excedent în valoare de peste 250.000 mii de euro, înregistrându-se valori pozitive în judeţele Olt, Vâlcea şi Mehedinţi dar şi valori negative în Dolj şi Gorj“, a declarat Mariana Tănase, şef serviciu al Direcţiei Regionale de Statistică Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite