Craiova: Oltenii se apără de criză construindu-şi „Casa Verde“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele două săptămâni de la lansarea programului cu finanţare nerambursabilă ce priveşte instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energieregenerabilă, în Oltenia au fost depuse 297 de dosare.

Bugetul alocat pe anul 2010 pentru programul „Casa Verde“ este de 110 milioane de lei, regiunii Oltenia fiindu-i alocate peste 11 milioane de lei. Persoanele fizice, proprietare de imobile, pot aplica până la 31 octombrie pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile în vederea instalării de panouri solare, pompe de căldură sau a altor instalaţi de producere a energiei termice.

Potrivit directoarei Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Craiova, Monica Mateescu, numai pentru judeţul Dolj au fost depuse 53 de proiecte. „Majoritatea sunt pentru instalarea de panouri solare, pentru care se acordă 60 de milioane. Aceeaşi sumă se acordă şi pentru amenajarea instalaţiei de producere a energiei pe bază de peleţi, brichete şi resturi vegetale. Suma de 80 de milioane se acordă pentru instalarea pompelor de căldură. Cele mai căutate sunt însă panourile solare, care se pretează pentru apartamente şi case“, explică Monica Mateescu.

Judeţul Olt, în topul depunerilor

Şi în celelalte judeţe ale Olteniei au fost depuse sute de proiecte la începutul lunii. Pentru Mehedinţi s-au înregistrat 48 de cereri, în Vâlcea au fost depuse 57 de proiecte, în Olt 81, iar în Gorj sunt 58 de dosare înregistrate. „Cei mai mulţi s-au înghesuit în primele două zile ale lunii. Le-am explicat că proiectele se pot depune până la 31 octombrie, aşa că ne aşteptăm să mai primim“, a mai spus Monica Mateescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite