Craiova:Oltenia exportă sclave minore pentru proxeneţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile atrag atenţia că numărul fetelor racolate şi forţate apoi să se prostitueze peste hotare a crescut în ritm galopant.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane a identificat, în 2010, 1.154 victime ale traficanţilor de persoane, cu 67 la sută mai multe decât în anul precedent. În Oltenia, 52 de persoane au fost duse peste graniţă, în 2009, şi forţate să muncească în schimbul unor salarii infime, iar trei au fost exploatate sexual. Anul trecut, raportul s-a inversat: 67 de oltence au fost obligate să se prostitueze, 38 dintre ele fiind din Dolj. „În 2009 ne-am confruntat în special cu exploatarea persoanelor prin muncă, însă anul trecut a căpătat amploare fenomenul exploatării sexuale“, a declarat Daniela Ivănuş, coordonatoarea Centrului Regional împotriva Traficului de Persoane Craiova.

image

Îngrijorător este şi faptul că victimele nu au curajul să depună plângere la poliţie. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Radu Valter, zis Bomboană, din localitatea doljeană Băileşti, arestat în martie 2010.

image

Racolate dintre eleve

Bărbatul conducea o întreagă reţea de traficanţi de carne vie, care, în doar câteva luni, dusese în Italia 20 de fete, obligate apoi să se prostitueze. „Grupul infracţional era format din 17 persoane. Tinerele erau racolate de la şcoala din Băileşti, majoritatea fiind minore“, a precizat Adrian Glugă, procurorul-şef al DIICOT Craiova. În acest caz, o singură victimă a depus reclamaţie.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite