Craiova: Ministrul Justiţiei despre judecătorii arestaţi: „Sunt cazuri izolate de corupţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi judecători de la Tribunalul Dolj acuzaţi de luare de mită sunt în opinia ministrului Cătălin Predoiu „cazuri izolate care ridică semne de întrebare“. Cătălin Predoiu îşi doreşte schimbarea imaginii justiţiei din Craiova prin activitatea magistraţilor şi printr-o mai bună comunicare publică.

Cătălin Predoiu spune că aceste cazuri nu ar trebui să creeze o părere despre corpul de magistraţi din Bănie.

„Cele câteva cazuri izolate de corupţie în magistratură sunt de natură să ridice semne de întrebare. Ar fi păcat ca unul sau două, sau trei cazuri izolate să inducă o concluzie la întreg corpul de magistraţi. Imaginea magistraturii trebuie înbunătăţită prin modul în care sunt judecate cauzele şi activitatea curentă, a magistraţilor, şi printr-o mai bună comunicare publică“, a declarat Cătălin Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Curtea de Apel Craiova.

Ministrul este de părere că magistraţii trebuie să comenteze public problemele din justiţie. „Este bine ca liderii magistraţilor să se pronunţe public la mecanismele şi obiectivele din justiţie, să îşi asume această vocaţie a integrităţii şi a construcţiei pe termen lung. Societatea ar avea de câştigat. Mi-ar plăcea să aud magistraţi dezbătând probleme tehnice. Aici mai trebuie să lucrăm, să dezbaţi problemele principale, nu neapărat cazurile particulare care să prezinte interes mediatic“, a mai spus ministrul.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj, Bogdan Diaconescu şi Laurenţiu Anghel, cât şi „partenerii“ lor, avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă au fost trimişi înjudecată pentru că s-ar fi „pătat“ cu o mită de 45.000 de euro.

Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu

image

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, judecătorul Bogdan Diaconescu a primit (prin intermediul colegului său Laurenţiu Anghel) de la trei persoane pe care acesta le judeca în stare de arest suma de 15.000 de euro, în schimbul cărora trebuia să le aplice pedepse mai blânde.

Suma de 15.000 de euro reprezenta, potrivit anchetatorilor, doar o parte din totalul de 45.000 de euro pe care cei trei arestaţi i-au dat avocatului Ion Militaru spre a-i remite judecătorului Diaconescu. La Militaru au rămas 13.000 de euro, la Ciucă 12.000, Anghel a primit 5.000, iar la Diaconescu au mai ajuns 15.000 de euro.

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite