Craiova: Militarii morţi şi răniţi în explozia de la Braşov sunt de la Balatalionul 26 infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ
Foto: ARHIVĂ

Trei persoane au murit şi alte 3 au fost rănite în urma  exploziei produse în poligonul de la Cincu.

UPDATE / Soldaţii care au murit în explozia de la Cincu sunt: Caporalul Marin Costea, în vârstă de 37 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, 27 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi a participat la două misiuni în Afganistan şi  caporalul Constantin Buică avea 25 de ani şi era necăsătorit.

Cei trei militari răniţi, caporalii Dănuţ-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu şi Tudorică-Răzvan Plai, au fost transportaţi imediat către spital şi, în prezent, starea lor este stabilă.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a anunţat oficial că victimele exploziei de la Cincu sunt militari de la Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova. „În timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu, s-a produs explozia unui proiectil în ţeava unui aruncător de 120 mm, în urma căreia trei militari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Cei şase militari, cu gradul de caporal, fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".

image

Militarii craioveni participau la ultimele pregătiri înainte de plecarea în Afganistan, de la începutul anului viitor. Mâine ar fi trebuit să revină acasă.

image

La Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova nimeni nu a vrut să comenteze cele întâmplate.

image

Rudele victimelor au suferit un şoc în momentul în care au aflat ce s-a întâmplat la Cincu.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite