Craiova: Vicele Mărinică Dincă, delegat iar să ţină loc de primar al Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 27 de aleşi prezenţi la şedinţa extraordinară de astăzi, 18 l-au votat pe Mărinică Dincă, unul pe Teodor Sas, cinci nu au introdus buletinul de vot în urnă, iar trei au ştampilat ambele opţiuni.

Consilierii locali craioveni s-au întrunit astăzi pentru a treia oară în acest an în şedinţă extraodinară pentru a delega atribuţiile lui Antonie Solomon. Prima şedinţă a avut loc la 18 martie, imediat după ce primarul a fost suspendat din funcţie, Dincă fiind ales cu 19 voturi. A doua oară s-a întâmplat pe 6 aprilie, atunci când acelaşi viceprimar a primit 17 voturi.

Şedinţa de astăzi a debutat cu intervenţia consilierului local Bianca Predescu.Ea a atras atenţia asupra faptului că delegarea atribuţiilor primarului Solomon către unul dintre viceprimari nu are bază legală, fiindcă situaţia edilului ieşit din arest nu este reglementată de legislaţia în vigoare.

Dincă vrea interimat scurt

„Faptul că legiuitorul nu a prevăzut competenţa pentru Consiliul Local de delegare a atribuţiilor în acest caz e un lucru cert. Iar în materie de administraţie publică autoritatea locală nu are o competenţă generală, ci una atribuită prin lege. Noi nu avem competenţe de a da o astfel de hotărâre“, a declarat Bianca Predescu.

Afirmaţiile sale au fost aprobate parţial de către secretarul primăriei, Nicoleta Miulescu. Potrivit acesteia, situaţia nu este reglementată de lege, dar, coroborând articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, se poate ajunge la concluzia că există o bază legală pentru această delegare. O altă intervenţie interesantă a fost cea a consilierului Pavel Badea, care a declarat că niciunul dintre viceprimari nu reprezintă craiovenii.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost supus votului, fiind adoptat cu 18 voturi pentru. „În ultimele şase luni am simţit pe pielea mea ce înseamnă această instituţie. Am luat măsurile cele mai nepopulare din ultimii 20 de ani. Eu sunt cel care doreşte ca efectele delegării să fie pe o perioadă cât mai scurtă“, a declarat la final Mărinică Dincă.

Contactat telefonic, primarul Solomon a refuzat să facă declaraţii: „Acum sunt în vacanţă, nu dau nicio declaraţie presei. Şedinţa de astăzi nu mă interesează“

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite