Craiova: Locuri de parcare ilegale, cu avizul primăriei şi poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietonii care traversează strada Maramureş sunt nevoiţi să ocolească maşinile parcate pe trecerea de pietoni
Pietonii care traversează strada Maramureş sunt nevoiţi să ocolească maşinile parcate pe trecerea de pietoni

Şoferii din Bănie îşi lasă maşinile pe trecerile de pietoni trasate fără logică. Craiovenii care traversează pe zebrele ce încep direct din parcare riscăsă fi e accidentaţi: nu pot să se asigure şi sunt greu de observat pentru conducătorii auto.

Zilnic, zeci de şoferi din Craiova parchează ilegal, cu acordul primăriei. Această situaţie absurdă este posibilă după ce, din dorinţa de a crea cât mai multe locuri de parcare în oraş, municipalitatea a amenajat astfel de spaţii chiar şi pe trecerile de pietoni. Mai mult de atât, marcajele rutiere au fost recent refăcute de primărie, ai cărei angajaţi au prelungit trecerile de pietoni până în inima parcărilor. Situaţii de genul acesta se întâlnesc pe străzile Matei Basarab, Buciumului şi Maramureş.

Trecere de pietoni pe Strada Matei Basarab

image

„Nu este deloc în regulă. Ştiu că n-avem voie să parcăm pe zebră, dar ce vină am eu, dacă e parcare amenajată în acest fel?“, a spus Gigi Tănase, un craiovean care îşi oprise astăzi maşina în parcare şi, în acelaşi timp, pe trecerea de pietoni de pe strada Maramureş.

Traversarea, misiune riscantă pentru pietoni

Pe de altă parte, pietonii se plâng că, pentru a ajunge pe trotuar, trebuie să facă slalom printre autoturismele parcate pe marginea drumului, riscând să fie accidentaţi. „Nici nu poţi să te asiguri bine înainte de a traversa, din cauza maşinilor parcate în dreptul zebrei“, a declarat Corina Pavel, o studentă de 24 de ani.

Conform articolului 142 din regulamentul de aplicare a Codului Rutier, oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 de metri înainte şi după acestea.

image

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu, marcajele rutiere respective sunt vechi şi trebuie, într-adevăr, să fie repoziţionate.„Anul acesta, din lipsă de fonduri, s-au făcut marcaje strict în zonele în care era nevoie, în preajma şcolilor, spre exemplu“, a declarat Licu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Craiova, Alin Apostol, admite că şoferii care îşi lasă maşinile pe zebrele devenite parcări pot fi amendaţi: „Teoretic, n-ai voie să parchezi la mai puţin de 25 de metri de trecere. Însă trebuie ţinut cont că trecerile sunt de când a fost făcută strada, pe când parcările au fost amenajate de curând“. Corect, însă primăria a amenajat respectivele parcări în urma unor şedinţe la care au participat şi reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite