Craiova: Localităţile defavorizate, încurcate de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi primari din Dolj se plâng de faptul că localităţile lor nu au fost incluse în lista celor defavorizate, criteriu de evaluare a dosarelor pentru fonduri  europene.

Toate primăriile din judeţul Dolj au fost informate de curând despre lista cu localităţile defavorizate din judeţul Dolj. În tabelul cu pricina, parte a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), sunt trecute 31 de localităţi care vor avea întâietate la depunerea proiectelor pentru accesare de fonduri europene. Surpriza face ca pe lista cu pricina să fie trecute localităţi mai puţin defavorizate. De exemplu, în timp ce oraşe precum Calafat sau Dăbuleni sunt considerate de autorităţi drept defavorizate, comune lovite de inundaţii precum Rast sau altele slab dezvoltate au fost  uitate.

„Şi BBC-ul ştie de Rast“

Vestea că nu este pe lista localităţilor defavorizate nu l-a luat prin surprindere pe primarul comunei Rast. „Aşa s-a întâmplat şi în anii trecuţi. Nu ştiu  upă ce criterii au fost stabilite aceste localităţi, însă cred că şi BBC-ul ştie de comuna Rastul Vechi şi de inundaţiile care au prăpădit-o. Nu pot să decât să oftez că altceva nu am ce să fac“, spune Iulian Silişteanu, primarul comunei Rast.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite