Craiova: Liceeni cu palmares, la cârma Consiliului Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii s-au întâlnit pentru a stabili priorităţile organizaţiei
Tinerii s-au întâlnit pentru a stabili priorităţile organizaţiei

Cei nouă adolescenţi din Biroul Executiv sunt hotărâţi să-şi promoveze colegii de excepţie din şcolile Doljului şi să ia atitudine împotriva nedreptăţilor.

Au o voinţă de fier şi vor să îşi facă bine simţită prezenţa printre elevi, convinşi că, odată ce şi-au asumat rolul de a-i reprezenta, sunt obligaţi să le fie aproape şi la bine şi la greu.  Alia Al Hourani, elevă într-a XI-a la Colegiul Naţional Elena Cuza, a fost aleasă prin vot secret preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Dolj, după o competiţie strânsă.

Alia face echipă cu alţi opt elevi, fiecare dintr-un alt liceu, împreună cu care a pus la punct un plan de bătaie pentru luna decembrie, dar şi o strategie pe termen lung, axată pe scoaterea din umbră a elevilor cu rezultate frumoase. „Trebuie să se afirme şi cei care câştigă premii importante la competiţii sportive, cu arta sau la alte discipline decât cele amintite mereu, ca româna şi matematica“, spune Alia. Cei nouă sunt pentru un învăţământ de calitate în toate şcolile, „ca să nu mai fie văzute bine doar colegiile“ şi se declară „împotriva discriminării elevilor din mediul rural care învaţă la oraş“.

Invită elevii să devină „Moş Crăciun“

Acum se gândesc să se mobilizeze şi să implice cât mai multe şcoli din judeţ, într-un proiect care are rădăcini la Liceul Henri Coandă, al cărui elev este unul dintre vicepreşedinţi, Roland Vîlceanu. Este vorba de „Moş Crăciun pentru o zi“, pentru  copiii aflaţi în dificultate. Tot de dragul lor, dar şi al bătrânilor singuri, vor să dăruiască „Un colind pentru un zâmbet“.

Alături de Alia Al Hourani se află doi vicepreşedinţi, Roland Vîlceanu de la Coandă şi Mihai Văduva din Colegiul Chiţu, cu Ionuţ Trandafirescu, secretarul organizaţiei, campion naţional la scrimă şi elev la Trişcu. Sorina Minea de la grupul Şcolar traian Vuia este şefa Departamentului „Avocatul elevilor“, Adnana Voiculescu de la Velovan se ocupă de cultură, educaţie şi programe şcolare, Bianca Barbu de la Fraţii buzeşti şi-a asumat concursurile şcolare şi extraşcolare.

În seama Andreei Pasat de la Matei Basarab şi a Andreei moruntale au rămas departamentele care gestionează programele, informarea şi mobilitatea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite