Craiova: Joaca de-a giratoriul pe strada A.I. Cuza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii au aşteptat minute în şir să treacă de intersecţia de la Universitate
Şoferii au aşteptat minute în şir să treacă de intersecţia de la Universitate

Autorităţile au decis ieri să renunţe la unul dintre giratoriile amplasate sâmbătă, după ce traficul în zonă s-a blocat în prima zi lucrătoare.

Giratoriul de la intersecţia străzilor AI Cuza şi Arieş a fost amplasat sâmbătă dimineaţa, circulaţia desfăşurându-se fără probleme timp de două zile
datorită numărului mic de maşini care circulă în weekend pe străzile oraşului. În dimineaţa zilei de luni însă le-a dat mari bătăi de cap şoferilor care s-au înghesuit cu sutele să treacă de giratoriul din intersecţia bulevardului Calea Bucureşti cu strada Carol I şi apoi de cel de pe AI Cuza.

Numărul mare de maşini care încerca să ajungă de pe strada Carol I în centrul oraşului a condus la formarea unei coloane care începea la intrarea pe artera care merge spre gară şi se termina la intersecţia AI Cuza cu Arieş. „Se circulă groaznic. Stau de cel puţin zece minute în intersecţie, lângă giratoriu, şi nu reuşesc să urc spre centru“, a declarat Ionuţ Leoveanu, un şofer de 26 de ani prins în ambuteiaj.

UITE SENSUL, NU E SENSUL

Chiar dacă agenţii de la Rutieră şi poliţiştii locali s-au străduit să îi dirijeze pe şoferi, traficul s-a desfăşurat bară la bară timp de câteva ore. Uşurarea conducătorilor auto a venit în jurul orei 10.00, edilii şi conducerea Poliţiei Rutiere Craiova luând decizia de a renunţa la giratoriul de pe AI Cuza,  devenind la dirifarea traficului cu ajutorul semafoarelor. Potrivit viceprimarului Teodor Sas, autorităţile nu se aşteptau la asemenea ambuteiaje.
„Probabil şi din cauza faptului că intersecţia de pe AI Cuza este mică au apărut probleme. Am luat decizia de a renunţa la acest giratoriu, care
practic era provizoriu. Vom vedea cum va evolua traficul în zilele următoare“
, a declarat edilul. Primăria a decis să păstreze giratoriul de pe Calea Bucureşti, deşi maşinile care circulă spre centrul oraşului, după ce trec de intersecţie, trebuie să aştepte la semafoarele de pe AI Cuza.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite