Craiova: Irina Miertescu trimite oltenii în destinaţii exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Miertescu
Irina Miertescu

Lucrează de cinci ani în turism şi a trimis sute de olteni în vacanţă. Tânăra se mai ocupă cu organizarea de evenimente.

Irina s-a născut în Craiova şi tot aici şi-a finalizat studiile liceale. Iniţial, a fost elevă a Colegiului Naţional Elena Cuza, însă diploma de bacalaureat avea să o obţină sub numele unei alte instituţii de învăţământ de prestigiu: Colegiul Naţional Nicolae Titulescu.

După finalizarea licelului, Irina s-a înscris la Universitatea Româno- Americană din Bucureşti, secţia Economia turismului intern şi internaţional şi la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din Bănie.

„Facultatea din Craiova a fost prima mea opţiune. Am ales-o pentru că suna foarte bine. Apoi am decis să mă înscriu şi la Universitatea Româno- Americană pentru că sunt pasionată de turism“, mărturiseşte tânăra. Nu regretă că a trebuit să se împartă între două oraşe timp de trei ani. „A fost obositor, dar a meritat“, apreciază tânăra. Irina spune că a fost impresionată de sistemul de predare de la Bucureşti. „E cu totul un alt sistem. Se bazează mai mult pe practică, nu pe teorie“, explică Irina.

„Sunt o persoană creativă“

Activitatea în turism a început-o din perioada facultăţii. Deşi trebuia să se împartă între două oraşe, tânăra îşi făcea timp şi pentru practica într-o agenţie de turism din Bănie. După finalizarea studiilor superioare, jobul în turism a devenit full-time. În cei peste cinci ani de când lucrează în domeniu a trimis sute de olteni în destinaţii turistice pe toate continentele.

De aproape doi ani, tânăra mai are încă o ocupaţie pe care o practică în timpul care îi mai rămâne liber: organizarea de evenimente. „Am ales să mă ocup şi de asta pentru că sunt o persoană creativă. Îmi place să organizez evenimente, să mă asigur că toate detaliile sunt puse la punct. M-am ocupat de evenimente business, dar şi de nunţi“, susţine Irina, care are la activ zeci de evenimente organizate.

Întrebări şi răspunsuri

1. Care este locul preferat unde ţi-ai face vacanţa?

Îmi place foarte mult Barcelona. Clima este prietenoasă, spaniolii sunt vorbăreţi. 

2. Preferi turismul în ţară sau în străinătate?

Sincer, prefer străinătatea deşi avem o ţară foarte frumoasă. Din păcate, condiţiile pe care le oferă hotelierii din România nu se compară cu cele din străinătate. 

3. Ce fel de evenimente îţi place să organizezi?

Toate felurile. Ne ocupăm de tot ce are nevoie clientul pentru o nuntă. De la aranjamente floarale până la husele pentru scaune. În martie, anul acesta, am organizat singurul târg de nunţi din Craiova.

Profil

NĂSCUTĂ. 1 mai 1987, Craiova.
STUDII. Universitatea Româno-Americană şi Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.
PASIUNE. Călătoriile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite