Craiova: Întreţinerea, cu 35 % mai scumpă la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii ar putea plăti cel puţin 150 de lei pentru a încălzi o singură cameră în lunile anotimpului rece. Deşi oamenii se gândesc să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire, directorul Regiei de Termofi care Craiova spune că nu este o alegere oportună, preconizând că preţul gazelor va creşte.

Dacă autorităţile vor decide să elimine subvenţia acordată pentru încălzirea locuinţelor, începând cu iarna aceasta craiovenii vor plăti mai mult la întreţinere. Directorul Regiei Autonome (RA) de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache spune că faţă de iarna trecută costurilela întreţinere vor fi mai  mari cu 35 la sută, preţul gigacaloriei crescând de la 186 de lei la 252 de lei. „Nu or să fie costuri mai mari cu 200 la sută aşa cum se preconizează că vor fi în alte oraşe precum Bucureşti sau Iaşi. În cel mai rău caz, locuitorii Băniei vor plăti mai mult cu 35 la sută, atât cât este valorea subvenţiei“, a explicat directorul de le Termoficare.

La aflarea acestei veşti, o parte din craioveni se gândesc serios să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire. Maria Cărtăreanu (49 de ani) din cartierul Craioviţa Nouă spune că are de gând să achiziţioneze o centrală pe gaze. „Nu o să mai îmi permit să achit întreţinerea dacă se va mări. Mai bine fac un effort şi iau un împrumut ca să îmi montez centrală pe gaze. Am auzit de la un vecin că e mai rentabil“, spune femeia.

În ciuda acest afirmaţii, directorul Regiei de Termoficare spune că numărul de cereri de debranşare a scăzut. „În prezent avem mai puţine cereri de debranşare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Eu încă am gândirea că e mai bine la sistemul centralizat de încălzire. Credeţi că preţul combustibilului nu va creşte? O să vedeţi că şi combustibilul se va scumpi“, spune directorul Tatian Tudorache. În prezent regia are aproximativ 68.000 de abonaţi iar datoriile  acestora faţă de regie sunt de 1.300  de miliarde lei vechi.

Dacă preţul gigacaloriei va creşte, craiovenii ar putea plăti în medie pentru încălzirea unei camere 150 de lei. Costurile cresc în funcţie de numărul de camere şi de persoane. Astfel, pentru două camere, întreţinerea ar putea sări de 300 de lei, pentru trei camera de 450 de lei şi pentru patru camere va fi de cel puţin 600 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite