Craiova: Înscrieri la facultate pe bani mai puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Craiova a găzduit „Zilele Porţilor Deschise“. De la 150 de lei, cât era taxa anul trecut, a rămas la 100 de lei pentru primul domeniu ales la admiterea de anul acesta.

Absolvenţii de liceu din întreaga Oltenie, interesaţi să devină studenţii Universităţii din Craiova, au avut şansa ieri şi astăzi să culeagă, chiar de la sursă, informaţii despre facultăţile vizate, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a „Zilelor Porţilor Deschise“. Evenimentul, organizat de Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, a adus în holul central al instituţiei de învăţământ superior reprezentanţi ai tuturor celor 16 facultăţi care fiinţează sub acoperişul Universităţii şi care cuprind 47 de domenii de licenţă, cu 85 de specializări, 42 de programe de master cu 84 de specializări, dar şi 14 şcoli doctorale şi 15 centre de cercetare ştiinţifică.

Mai puţine locuri la taxă

Tinerii pot urma studii juridice, economice, tehnice, agricole, se mai pot pregăti pentru domenii ca Istorie, Filosofie, Geografie, Relaţii internaţionale şi studii europene şi Jurnalism. „Eu am venit să mă interesez ce locuri sunt la Facultatea de Ştiinţe Sociale, pentru că vreau să dau la Jurnalism“, a spus Andreea Gherţoiu (18 ani).

Tinerii veniţi la „Zilele Porţilor Deschise“ au fost interesaţi de oferta Facultăţii de Ştiinţe Sociale

image

Candidaţii au la dispoziţie 2.899 de locuri la buget, la zi, şi peste 2.700 la taxă - zi, 870 - taxă ID şi 150 - taxă FR. Dacă locurile la buget s-au redus cu aproximativ 2 la sută faţă de cele de anul trecut, numărul celor cu taxă a scăzut cu câteva sute. Universitatea deţine 11 cămine studenţeşti, care au capacitatea de a găzdui 3.100 de studenţi. Toate sunt conectate la internet şi au televiziune prin cablu. Cantină există la Mecanică, în Căminul 14.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite