Craiova: Incubatorul de afaceri cloceşte lunar 500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar cinci fi rme activează în centrul tehnologic construit de Primăria Craiova. Din cei 530 de metri pătraţi ai clădirii cu parter şi etaj, pentru reabilitarea căreia municipalitatea a plătit 60.000 de euro, 280 au fost închiriaţi cu suma totală de 500 de euro lunar.

Proiectul european denumit pompos „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri în Municipiul Craiova prin înfiinţarea unui incubator transfrontalier tehnologic şi de afaceri“, s-a concretizat în modernizarea unei clădiri destinate dezvoltării societăţilor aflate la început de drum. Proiectul lansat de Primăria Craiova la sfârşitul anului 2008 şi finanţat de UE printr-un program de cooperare transfrontalieră România- Bulgaria a costat 648.428 euro, din care contribuţia municipalităţii a fost de peste 60.000 de euro.

Administratorul incubatorului ne arată camerele care pot fi închiriate de firme

image

Imobilul situat pe DE 70, vis-a-vis de Aeroportul Internaţional Craiova a fost reabilitat la standarde europene şi dat spre închiriere, în vara anului trecut, firmelor noi, aflate în curs de dezvoltare. După inaugurare, cinci firme şi-au găsit locul în camerele incubatorului.

Chirie de 2 euro pe lună pentru un metru pătrat

Din cele 17 încăperi cu suprafeţe cuprinse între 26 şi 45 de metri pătraţi au fost închiriate doar cele mai mari. „Avem cinci firme care îşi desfăşoară activitatea în cadrul incubatorului de afaceri. Domeniul de activitate al acestoa este soft-ul“, a declarat Sabin Pascu, administratorul incubatorului.

image

Potrivit acestuia, în prezent firmele achită doi euro pentru fiecare metru pătrat pe care l-au închiriat. „Conform contractelor, în al doilea an vor achita câte trei euro pe metru pătrat, iar al treilea an câte patru euro“, a mai spus Pascu. Dacă suprafaţa totală dată spre închiriere este de 530 de metri pătraţi, şi doar 280 au fost contractaţi, rezultă că municipalitatea nu se alege cu mare lucru în urma investiţiei. În primul an, primăria câştigă lunar de pe urma celor cinci firme 560 de euro, urmând ca în anul următor de contract să se aleagă cu 840 de euro, dacă firmele vor rămâne chiriaşe.

„Pe lângă chirie societăţile trebuie să plăteacă impozitul şi utilităţile“, a mai spus administratorul incubatorului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite