Craiova: Incubator de afaceri pentru bussinesul oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile doljene mizează pe investiţiile partenerilor Ford, estimând crearea a 3.000 de locuri de muncă. Semnalele de pe piaţa muncii craiovene din această toamnă sunt pozitive. De asemenea şi cele privind mediul economic se îmbunătăţesc, anunţă autorităţile.

Oltenii vor beneficia, la Craiova, de un Incubator de Afaceri şi un Parc Industrial reabilitate prin intermediul unui proiect finanţat prin fonduri Phare.  Constructorul are fixat termenul de 5 septembrie pentru predarea lucrărilor. Potrivit lui Marin Nicoli, administratorul Parcului Industrial, cel puţin trei mari producători de componente auto pentru Ford aşteaptă să deschidă fabrici în Bănie.

„S-au arătat interesaţi producătorul german de structuri de caroserie şi şasiu - Kirchhoff Automotive, Rochling Automotive Italia, producător de componente din plastic pentru automobile şi o firmă din Belgia care produce echipamente hidraulice, Afmech NV”, a spus Nicoli.

Alături de companiile străine sunt aşteptate să investească la Craiova şi firme autohtone. “Incubatorul va avea 18 celule, dar se va extinde la 27 cu cele auxiliare. Aici, firmele cunoscute, dar şi cele aflate la început de drum se vor putea dezvolta cu costuri minime”, a adăugat Nicoli.

În plus, tinerii care vor dori să demareze o afacere în domenii IT sau auto vor putea să facă acest lucru după ce vor urma cursurile desfăşurate în incinta Incubatorului. Programul de instruire în management va demara la 1 octombrie şi se va derula timp de un an, fiind destinat tinerilor sub 30 de ani.

Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj

image

Valoarea contractului este de 5.820.576.44 euro. „Scopul proiectului este reabilitarea infrastructurii de afaceri în Dolj, în condiţiile în care procesul de restructurare nu s-a încheiat încă în Oltenia. Estimăm înfiinţarea a cel puţin 3.000 locuri de muncă de către companiile care vor investi la Craiova”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

În scurt timp, Parcul industrial se va extinde cu alte 8,5 hectare de teren, CJ Dolj aşteaptând o hotărâre de guvern în acest sens. Incubatorul de afaceri vizează încurajarea spiritului antreprenorial pentru patru grupuri ţintă: IMM-urile în faza incipientă (companii noi), IMM-uri desprinse din  compania-mamă, IMM-uri deja existente, dar care caută avantajele unui loc special pentru a se dezvolta (companii independente) şi IMM-uri care se vor localiza în cadrul incubatorului, ca rezultat al apariţiei primelor trei grupuri, prestând serviciile pe care societatea administrator le va externaliza.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite