Craiova:Foto/ Are talent, dar n-ar bani să îl valorifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Noaje munceşte câte multe pentru a deveni un muzician talentat
Iulian Noaje munceşte câte multe pentru a deveni un muzician talentat

Iulian Noajă, din Filiaşi - Dolj, are 12 ani şi de şapte ani cântă la orgă şi acordeon, devenind celebru în urbe. Elev în clasa a şasea la Şcoala Filiaşi, băiatul provine dintr-o familie modestă, dar vrea să ajungă un foarte bun muzician

Munceşte mult pentru a-şi îndeplini acest vis şi repetă şi câte şase ore pe zi. Spune că vrea să fie aplaudat de mii de oameni, asemenea idolului său, Fuego. „Chiar dacă am doar 12 ani, sunt gata să fac sacrificii pentru a ajunge cunoscut. În faţa publicului mă simt cel mai bine. Deşi uneori am emoţii, încerc să fac totul ca la carte“, spune zâmbind micul muzician. 



Părinţii n-au bani să îl ajute

De câteva luni, tatăl lui Iulian este şomer, iar mama lui cântă în corul unei biserici din Filiaşi, posibilităţile lor financiare fiind extrem de reduse. Copilul înţelege fiecare sacrificiu pe care familia lui îl face pentru el. „Pentru a-i cumpăra lui Iulian o orgă, soţul meu a mers anul trecut să muncească în Spania. Iulian era atât de fericit când a primit-o, încât ne-a promis că face tot posibilul să fim mândri de el când va creşte. Noi nu avem bani să îl trimitem la concursuri în ţară. Toate diplomele pe care le are le-a obţinut aici, în oraş. Le păstrează cu sfinţenie şi am văzut cum le strânge la piept“, a spus Elena Noajă, mama copilului.

copil
copil


Pregătit gratuit de profesorii săi

Valentin Florescu, directorul Casei de Cultură din Filiaşi, şi Paula Sâmbrin, una dintre profesoarele lui Iulian, au remarcat aptitudinile muzicale ale băiatului. Pentru că părinţii nu puteau plăti orele, cei doi dascăli, convinşi că talentul lui Iulian trebuie valorificat, au decis să îl pregătească gratis pe micuţ. „Este păcat ca un astfel de talent să se irosească. Dacă nu se va face ceva pentru acest copil, harul lui se va pierde. Familia nu are bani să îl trimită la un liceu de muzică“, a spus Valentin Florescu, directorul Casei de Cultură din Filiaşi. Atent la tot ce îl învaţă profesorii lui, Iulian repetă o melodie şi de o sută de ori dacă este nevoie pentru a o cânta perfect. „Ştiu că trebuie să muncesc foarte mult,  de aceea exersez şi acasă. Zilnic fac vocalize şi repet tot ce am făcut la cursuri. Am primit o şansă şi nu vreau să îi dau cu piciorul. Când văd că oamenii mă primesc cu foarte multă căldură atunci când sunt în faţa lor, îmi dau seama că trebuie să fac tot ce este necesar pentru a urma drumul ales, deşi ştiu că este greu“, a mai spus Iulian    



Bun şi la matematică şi română

Iulian Noajă nu are talent doar la muzică, este şi unul dintre cei mai buni elevi din clasa lui. Are 20 de premii pe care le-a obţinut la concursuri de matematică şi de limba română. „Îmi place să citesc şi de aceea aproape zilnic merg la bibliotecă. Nu aş putea să spun dacă muzica sau cartea este pe primul loc, pentru că amândouă îmi sunt la fel de dragi şi mi se par la fel de importante“, a mai povestit băiatul din Filiaşi.

copil



Băieţelul este recunoscut pe stradă de toată lumea. Nu există manifestare la care să nu fie invitat, şi, ca orice artist care se respectă, recitalul lui încheie orice spectacol care se vrea reuşit.

copil
copil
copil
copil
copil
copil
copil
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite