FOTO/VIDEO Craiova: Câteva reclamaţii au oprit arteziana de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arteziana cântătoare de un milion de euro, din centrul Craiovei, are program muzical doar în serile de vineri şi sâmbătă. Edilii au decis ca fântâna construită după modelul celei din Barcelona să  funcţioneze doar la sfârşitul săptămânii, deşi craiovenii se strângeau puhoi pentru a urmări spectacolul de lumini.

Dacă anul trecut, centrul Craiovei era plin de olteni dornici să vadă spectacolul oferit de arteziana cântătoare, acum situaţia s-a schimbat. Conducerea Primăriei Craiova a decis încă de la sfârşitul lui 2009 ca fântâna să funcţioneze la program redus, doar în serile de vineri şi sâmbătă.

Autorităţile îşi motivează decizia ca urmare a cererilor formulate de locatarii din centrul oraşului. „S-au primit mai multe reclamaţii de la oamenii care locuiesc în centru, deranjaţi de muzică şi de lasere. În plus, fântâna trebuie să ofere un spectacol, nu să funcţioneze non-stop“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

image

Lăsaţi fără răcoare

În ciuda argumentelor oferite de edili, craiovenii spun că investiţia nu îşi justifică rostul dacă nu funcţionează la capactitate maximă. „Astă-vară veneam în fiecare seară în centru, la arteziană, că e frumos să urmăreşti spectacolul de lumini. Acum, dacă nu mai merge decât vinerea şi sâmbăta, parcă nu mai are acelaşi farmec. Păcat că nu merge zilnic. Nu înţeleg de ce au investit atât de mulţi bani dacă nu o ţin pornită“, a spus Andrei Sătălaru (25 de ani).

image

Alţi craioveni susţin că arteziana era o modalitate de a se răcori. „Pe căldurile astea te mai răcoreşti dacă stai lângă fântânile arteziene. Păcat că nu merge ca înainte. Am văzut că nu mai are niciun joc de lumini şi nu funcţionează tot mecanisul“, spune Marius Vlădescu (34 de ani).

Laserele cumpărate pe bani grei i-au deranjat pe locuitorii din centrul oraşului

image

Arteziană făcută pe datorie

Proiectul de modernizarea a centrului oraşului, investiţia de peste zece milioane de euro a fost suportată de municipalitate craioveană în urma contractării unui credit bancar. Primăria Craiova s-a împrumutat pentru a  reabilita centrul oraşului , proiectul incluzând şi realizarea artezienei. Fântâna a fost construită după un proiect realizat de o firmă din China, lucrările fiind executate de UTI Internaţional. Costul de realizare a fântânii a fost de aproape un milion de euro, lucrările de reabilitare a centrului costând peste zece milioane de euro.

Fântâna face spectacol în fiecare seară de vineri şi sâmbătă FOTO: fantanamuzicala.ro

image

În 2005, atunci când au început lucrările în centru, primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon declara că fântâna "va fi de vis", fiind inspirată după modelul celei din Barcelona. "Va arată mai bine decât cea din Las Vegas", declara primarul acum cinci ani.

După inaugurarea artezienei în 2007, mai mulţi edili din ţară s-au inspirat de la olteni construind arteziene asemănătoare. De exemplu, în centrul municipiului Cluj-Napoca sau în Piteşti au fost construite fântâni multicolore ca cea din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite