Craiova:FOTO/ Ministrul Apărării le-a urat „Crăciun fericit“ când ei îşi jeleau fiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jură credinţă şi devotament unei ţări care nu le poate oferi mare lucru. Cei care îi salvează zilnic pe cei aflaţi în pericol primesc cel mult o medalie pentru efort, dar statul nu le oferă nici măcar cea mai ieftină asigurare de viaţă.

Constantin Buică (25 de ani) a murit în urma exploziei din poligonul de la Cincu, produsă în urmă cu aproximativ trei luni. Tânărul era angajat caporal la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova. Câştiga în jur de 1.300 de lei. Mergea în misiuni fără să îşi imagineze că i se putea întâmpla ceva rău, întotdeauna cu acelaşi enutziasm. La trei luni de la tragedie, mama soldatului nu se poate opri din plâns, Costi fiind sprijinul ei. 

image
image

„De când s-a întâmplat tragedia până acum, nimeni nu ne-a sunat să ne spună ce s-a întâmplat de fapt acolo. Băiatul meu nu avea asigurare de viaţă când a plecat la Braşov. Ne-au spus că astfel de acte se fac doar atunci când pleacă într-o misiune în afara graniţei. Ştiu că nimeni şi nimic nu îmi va mai aduce băiatul înapoi. Culmea, de Crăciun am primit de la ministrul Apărării, Gabriel Oprea, o felicitare pe care scrie «Crăciun Fericit». În schimbul vieţii lui, am primit o medalie, nişte regrete şi ceva bani“, a spus Mariana Buică, mama tânărului.

image
Înmormântare caporali ucişi în explozia de la Cincu
Trupurile soldaţilor au fost aduse acasă în sicrie
Mii de suflete îndurerate de pierderea celor trei caporali

Citeşte luni  în „Adevărul de Seară“ ce cred părinţii militarului că s-a întâmplat la Cincu
 


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite