Craiova: FOTOGALERIE/ Evitaţi cu orice preţ zona centrală a Craiovei! A început coşmarul în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au închis astăzi porţiunea de drum dintre Universitate şi spitalul Filantropia, luând prin surprindere sute de şoferi care aveau drum prin zonă. Intersecţiile şi străzile indicate drept rute ocolitoare s-au blocat, neputând prelua afluxul de maşini.

Haos pe străzile din centrul Craiovei astăzi, la orele prânzului! Deşi atât informarea locuitorilor cât şi a presei a fost precară, reprezentanţii municipalităţii au închis traficul în zona centrală la 10 minute după ora 12, când traficul devenise unul sufocant chiar şi fără restricţiile de circulaţie impuse. La ora 12.30, circulaţia în zona centrală era deja blocată, în ciuda intervenţiei poliţiştilor de la Rutieră sau a celor locali.

image
image

Străzile adiacente zonei închise nu au putut prelua în totalitate fluxul de maşini, iar în intersecţii au putut fi zăriţi şoferi care nu ştiau încotro să o apuce. Fiecare dintre şoferii craioveni prinşi în blocaj a trebuit să aştepte între 15 şi 30 de minute, în funcţie de noroc, pentru a parcurge strada Arieş, de la intersecţia cu Împăratul Traian până la Calea Bucureşti, iar după ce reuşseau să traverseze bulevardul erau nevoiţi să aştepte din nou după coloana de maşini formată în faţă. „Efectiv nu ştiu ce să fac! Habar nu aveam că se închide centrul şi mă trezesc acum că trebuie să ocolesc...pe unde?! Dacă o iau pe la Gară, mă blochez iar, că pe acolo o ia toată lumea”, ne-a spus Victor Iacob, şofer.

image

Autorităţile susţin sus şi tare că toţi craiovenii au fost informaţi că miercuri, fix la ora 12, se închide centrul. „Oamenii au fost anunţaţi prin pliantele împărţite”,a spus viceprimarul Teodor Sas, care a coordonat activitatea de restricţionare şi redirecţionare a traficului în zona Universităţii. Acesta susţine că poliţiştii de la Rutieră vor dirija circulaţia în centrul Băniei cel puţin câteva zile, până când oamenii vor învăţa rutele ocolitoare.

Şoferii au uitat de regulile de circulaţie si au trecut pe culoarea roşie



Invitaţi să meargă pe jos până la piaţă

Pe lângă traficul de coşmar, au avut de suferit şi craiovenii care vroiau să ia autobuzul din centru. Câteva zeci de craioveni care aşteptau la ora 12 să ia autobuzul de pe traseul 6 din faţa farmaciei Trei F s-au trezit că se închide strada şi că trebuie să se ducă la Piaţa Centrală pentru a lua autobuzul 101. „Eu cred că asta e o glumă proastă! Cum să facă aşa ceva?! Cum să stau ca fraiera în staţie şi să îmi zică acum că trebuie să mă duc pe jos până la piaţă?! Şi de la piaţă în ce mă urc, de unde ştiu eu unde mă duce autobuzul ăla. E haos total şi ne mai pun să luăm şi bilet!”, ne-a spus Smaranda Dobrea, pensionară .

image
image



Reprezentanţii SCT aduc instalaţiile

image

Prezent la acţiunea de închidere a traficului, reprezentantul firmei SCT Bucureşti, Julien Popa, a precizat că astăzi vor fi aduse în zonă utilajele care vor fi folosite pentru construcţia pilonilor la pasajul suprateran. "Deja instalaţiile de foraj vor veni aici",a spus Popa.

Viceprimarul Dincă, în concediu medical

În tot acest timp, când şoferii craiovenii se dădeau de ceasul morţii încercând să iasă cumva cu maşina întreagă din calvarul traficului din centru, iar poliţiştii şi directorii din Primărie încercau să coordoneze ce mai era de coordonat din activitatea de redirijare a traficului către rutele ocolitoare, lipsea un singur personaj: am aflat însă despre viceprimarul cu atribuţii de primar Mărinică Dincă faptul că se află în concediu medical, având programată o operaţie exact în această perioadă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite