Craiova: Edilii vor prize speciale pentru maşini electrice într-un oraş încă tranzitat de căruţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat că parcare subterană care va fi amenajată sub platoul Teatrului Naţional din Craiova va fi dotată cu prize speciale pentru maşini electrice.

Deşi în România se comercializează un singur model de maşină electrică, edilii Bănie sunt hotărâţi să popularizeze automobilele eco. Dovadă este faptul că parcare ce va fi amenajată sub esplanada Teatrului Naţional din Craiova va fi dotată cu prize speciale.

Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat înainte de Paşte că parcarea de la teatru nu va avea 1.000 de locuri aşa cum anunţase colegul său, vicele Teodor Sas, ci doar 400. Mai mult, staţionarea pe unul dintre cele două etaje ale parcării nu va fi gratuită ci va fi contracost. „Pentru că este vorba de un proiect european, preţul v afi suportabil ca să fie folosită de toţi“, a mai spus Mărinică Dincă.

Şi mai interesant este anunţul privind dotarea parcării subterane cu prize speciale pentru încărcarea automobilelor electrice. „Noutatea este că parcarea va fi prevăzută şi cu prize pentru încărcarea autoturismelor electrice sau hibrid. Ne-am gândit că e bine să cerem în tema de proiectare şi acest lucru, ca să fim asiguraţi pentru anii care vor veni”, a mai spus Dincă. Bineînţeles că încărcarea maţinilor se va face contracost.

Anunţul pare unul oportun având în vedere că marile capitale europene deja au început, timid ce-i drept, să popularizeze maşinile eco. Lucrurile stau altfel atunci când vorbim de Bănie, oraş ale cărui străzi sunt încă tranzitate de căruţe cu cai, provenite din comunele judeţului sau chiar proprietăţi personale ale craiovenilor din cartierele limitrofe. În ţara noastră o singură companie de automobile comercializează un model de maşină electrică, însă autoturismul nu este popular dat fiind faptul că poate fi încărcat doar de la prize speciale.

Proiectul parcării în valoare de 20 de milioane de euro ar putea fi semnat la sfârşitul anului, lucrările urmând să dureze maxim doi ani. Autorităţile promit că Aleea Personalităţilor nu va fi afectată de lucrările la parcarea subterană.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite