Craiova: Drumul care leagă Doljul de Mehedinţi a primit recepţia parţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeaţean Dolj, alături de mai mulţi primari doljeni au inaugurat astăzi şoşeaua DJ 606 care pleacă din Craiova şi merge spre Drobeta Turnu-Severin până la limita cu judeţul Mehedinţi.

rtera are aproape 50 de kilometri şi a fost reabilitate cu fonduri europene accesate prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
 
„Astăzi inaugurăm cel mai galonat proiect pe care l-a avut Consilul Judeţean şi Doljul pe fonduri europene. Poate unii au crezut că ne lăudăm, dar de data asta este pus în operă într-un interval foarte scurt de timp, în condiţii extraordinare şi de aceea bucuria noastră este mare“, a declarat şeful CJ Dolj, în cadrul festivităţii de inaugurare.

Singura problemă care a mai rămas sunt cele 9 poduri de pe traseu care nu fac obiectul proiectului. Realizarea acestora va intra în sarcina Consiliului Judeţean Dolj, care, prin fonduri proprii, va realiza proiectul.

Şoeşeaua străbate mai multe localităţi printre care şi Breasta, Brabova, Sopot, Predeşti şi Seaca de Pădure. Studiul de fezabilitate şi expertiza tehnică pentru reabilitarea DJ 606 au fost întocmite încă din anul 2007. Proiectul a fost înaintat spre finanţare în ianuarie 2008, prin Programul Operaţional Regional. Contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2008, iar în 2010 valoarea a fost suplimentată cu 5.191.368 lei.

Inaugurarea drumului va avea loc la începutul anului 2011.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite