Craiova: Dorel Toma vrea o nouă generaţie Maxima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape 25 de ani este antrenor la juniori şi nu se lasă până nu va crea o nouă serie de fotbalişti care să aducă glorie Craiovei.

S-a născut în aceeaşi zi cu Ion Oblemenco şi Mircea Irimescu, doi dintre jucătorii de legendă ai Universităţii, dar a avut o altă calitate: viteza. „Ei au fost «tunarii» Ştiinţei, dar eu m-am bucurat de un alt atu, viteza. Scoteam 11,2 secunde pe suta de metri“, îşi aminteşte Dorel Toma. A fost coleg cu Oblemenco, Deselnicu şi ceilalţi mari fotbalişti ai Craiovei care au adus primul titlu de campioană în Bănie, în 1974.    

Toma a intrat însă în fotbal la 17 ani, până atunci jucând doar pe maidan. „Nu am făcut niciun fel de juniorat. La 17 ani m-am dus direct la Parângul Novaci, în Divizia C, unde am jucat din 1972 până în 1975. În primul an am fost golgheterul echipei, cu 17 goluri. Îmi cream foarte multe ocazii, pentru că aveam viteză“, povesteşte fosta extremă dreapta.

Armata l-a scos din lotul campioanei 

Dorel Toma a fost adus în 1975 la Universitatea, a jucat la tineret şi a fost cooptat în lotul primei echipe de antrenorul Cernăianu, care l-a luat în cantonament la Herculane. „M-am pregătit cu echipa şi eram gata să fac pasul în Divizia A, dar când m-am întors acasă am găsit pe masă ordinul de încorporare. Ăsta a fost ghinionul meu! Aşa că am fost nevoit să joc la Armata şase luni, iar apoi m-a luat Electro, în Divizia B, unde am stat trei ani“, spune Toma cu regretul că nu a jucat în echipa „Campioană a unei mari iubiri“. A evoluat însă în Divizia A, dar pentru Poli Timişoara (1979-1981), încheindu-şi cariera în 1985, după ce a mai trecut pe la CFR Timişoara şi Unirea Slobozia.

Citeşte în  care sunt planurile de viitor ale lui Dorel Toma.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite