Unul din patru doljeni prinşi cu mită este om al legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 16 persoane învinuite pentru acte de corupţie în primul semestru al anului 2011, în Dolj, patru lucrează în cadrul Poliţiei. Tot mai mulţi poliţişti români sunt prinşi luând mită, oltenii remarcându-se prin natura acesteia: treninguri şi brânză.

Numărul angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor învinuiţi pentru infracţiuni de corupţie a crescut cu 81 la sută în primul semestru din 2011, comparativ cu perioada similară din 2010, se arată într-un raport al Direcţiei Generale Anticorupţie. La statistica negativă au pus umărul şi trei poliţişti doljeni. Agentul Mirel Florea, de la secţia 1 de Poliţie, Costel Caragea, ajutorul şefului de Post din comuna Celaru, şi Florin Domozină, poliţist în Bechet, au fost arestaţi pentru luare de mită. „De la începutul anului au fost înaintate la parchet 39 de dosare penale, mai mult cu 30 la sută faţă de anul trecut. S-au făcut cercetări cu privire la 52 de persoane, din care 12 au fost angajate în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI)", a spus Ionel Gone, comisar-şef în cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie din Dolj.

Oamenii legii au cerut mită de la brânză până la articole de îmbrăcăminte. Costel Caragea, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Celaru a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi mită. Acesta i-a cerut unui bărbat, la 3 octombrie 2010, 500 de euro pentru a-i rezolva un dosar, însă a vrut şi şase kilograme de brânză.

„Agentul 047", prins băut la volan

Mirel Florea, supranumit „Agentul 047" a cerut de la un şofer 70 de lei, în zona semafoarelor de la cinematograful Patria din Craiova. Pentru că acesta din urmă ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului, Florea i-a cerut conducătorului auto bani ca să închidă ochii şi să nu-i reţină permisul. Şoferul i-a dat banii, însă s-a dus la Parchet pentru a-l denunţa. Agentul a fost condamnat la 15 martie 2011, de către Tribunalul Dolj, la trei luni cu suspendare, însă decizia nu este definitivă. Florea a fost numit „Agentul 047" după ce a fost prins conducând băut la volan, având o alcoolemie de 0,47 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Florin Domozină, poliţist în Bechet, a cerut mită un trening şi o pereche de pantofi sport, care valorau sub 200 de lei. Poliţistul i-a promis unui patron că îl ajută cu un dosar la circulaţie şi a cerut la telefon ca treningul să fie de anumite culori, iar  pantofii de la o anumită firmă. A fost prins chiar în timp ce primea obiectele.

Conform raportului întocmit de Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj de la începutul anului au fost învinuite 16 persoane, mai mult cu 50 la sută faţă de anul trecut, iar patru dintre acestea provin din cadrul Ministerului.

Craiovenii susţin că de mult nu mai au încredere în oamenii legii. „Acum, dacă le dai ceva mărunţiş, eşti bun, dacă nu, îţi fac dosar penal pentru absolut orice. Până la urmă de ce să mai apelezi la ei atâta timp cât nu te ajută cu nimic? Banul este la putere acum", a declarat un oltean.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite