Craiova: "Doliu pe termen nelimitat" în penitenciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT) şi de la Penitenciarul Craiova s-au alăturat protestului iniţiat de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), care a decretat, începând de astăzi, "doliu pe termen nelimitat" în toate penitenciarele din România. 

Angajaţii de la PMT Craiova şi-au început ziua de lucru purtând banderole negre pe braţ. Reprezentanţii penitenciarului spun că nu este afectată activitatea în penitenciar, iar drepturile deţinuţilor sunt asigurate şi respectate în mod corespunzător. Protestul se desfăşoară pe termen nelimitat, au anunţat reprezentanţii PMT Craiova.

Şi lucrătorii de la Penitenciarul Craiova protestează în acest moment purtând banderole negre pe braţ.  Sindicaliştii au decis să declanşeze acest protest fiind nemulţumiţi de Legea pensiilor, Codul Muncii, Legea salarizării şi diminuarea salariilor din sectorul bugetar.

"Lucrătorii unităţii protestează în acest fel încă de luni. Angajaţii penitenciarului, indiferent dacă sunt sau nu înscrişi în sindicat, lucrează purtând banderole negre pe braţ. Programul de lucru nu este afectat de protest, iar activitatea se desfăşoară în mod normal", a declarat Denisa Ganea, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Sindicaliştii cer protecţia angajaţilor, acordarea de despăgubiri de risc, aplicarea de reguli europene şi pentru personal nu doar pentru deţinuţi, dar şi investiţii în penitenciarele care se năruie din cauza lipsei de personal. De asemenea, sindicaliştii cer anularea diminuărilor salariale, plata orelor suplimentare şi a celor lucrate în repaus săptămânal sau de sărbători legale.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite