Craiova: Deţinuţii de la Maximă Siguranţă joacă teatru alături de actori profesionişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol „Casa Poporului”
Spectacol „Casa Poporului”

Cinci deţinuţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Craiova vor susţine vineri, începând cu ora 18.00, spectacolul de teatru comunitar „Casa Poporului“, în regia lui Bogdan Georgescu.

Piesa „Casa Poporului” reuneşte pe scenă atât persoane private de libertate (Dragoş Măru Bran, Ionaşcu Mircea, Irinel Neaga, Dumitru Pandele, Cristi Pătru) cât şi actori profesionişti (Alex Calangiu, Iulia Lazăr, Raluca Păun), voluntari în Proiectul Artă Activă şi Teatru Comunitar “Casa Poporului”.

„Piesa a fost prezentă şi în cadrul festivalului de teatru pentru deţinuţi, organizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pe scena Teatrului „NOTTARA din Bucureşti, unde s-a bucurat de aprecierea numerosului public, actorii fiind răsplătiţi cu aplauze la scenă deschisă şi numeroase rechemări la rampă“, se arată într-un comunicat de presă al penitenciarului.

Scopul proiectului constă în creşterea şanselor de reintegrare socială a persoanelor care execută pedepse privative de libertate prin dezvoltarea abilităţilor artistice şi de exprimare. Aceeaşi piesă se va juca, joi, ora 16.00, la teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Intrarea este liberă la ambele spectacole.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite