Craiova: Depozitul ecologic de la Mofleni, groapă de gunoi pentru tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi se află la câţiva paşi de marginea oraşului
Groapa de gunoi se află la câţiva paşi de marginea oraşului

Consilierii municipali craioveni au decis astăzi ca gunoiul din cele 111 localitatăţi doljene să fie depozitat la groapa ecologică de la Moflleni, aflată la câteva sute de metri de marginea oraşului.

Iniţial, autorităţile locale nu au agreat ideea. Primăria Craiova s-a retras în primăvara aceasta din ECODOLJ, asociaţie constituită de CJ Dolj şi celelalte 110 localităţi doljene cu scopul de a obţine finanţare europeană pentru depozitarea deşeurilor din judeţ.

Motivaţia ediliilor a fost faptul că nu se aleg cu nimic în urma acestei asocieri conform căreia sunt obligaţi să pună la dispoziţie zece hectare de teren lângă depozitul ecologic din cartierul Mofleni în vederea construirii unor staţii de compost şi sortare a deşeurilor.

În urmă cu două luni municipalitatea a revenit asupra deciziei, consilierii aprobând un proiect de hotărâre privind reasocierea cu autorităţile judeţene. Aleşii locali s-au întrunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a modifica hotărârea de reasociere. Astfel, groapa de gunoi va deservi toate localităţile doljene, ale căror deşeuri vor fi transportate la Craiova în vederea sortării şi compostării.

Proiectul ECODOLJ prevede şi realizarea a patru staţii de transfer în patru localităţi doljene şi construirea a două staţii de sortare şi compost pe o suprafaţă de 10 hectare de domeniu public.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite