Craiova: Curse charter către Köln şi Londra pentru olteni. Iniţiativa aparţine Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeronavele care vor decola, de anul acesta, de pe Aeroportul Internaţional din Craiova sunt destinate în primul rând angajaţilor de la fabrica Ford.

Oltenii vor avea la dispoziţie, cel mai probabil din primăvară, două curse aeriene directe către Köln şi Londra. Potrivit directorului Aeroportului Internaţional din Craiova, Mircea Dumitru, compania Ford România a lansat o cerere de ofertă pentru a obţine cele mai avantajoase preţuri.

„Sunt foarte mulţi doritori, companii de charter care, de regulă, au preţuri apropiate de low-cost. Cu siguranţă că vor fi zboruri directe“, a declarat Dumitru.

Low-cost pentru Valencia şi Madrid

Aeronavele vor decola din Bănie către Londra şi Köln vineri după-amaiza şi vor reveni în Craiova luni dimineaţa. Reprezentanţii producătorului de automobile estimează că, iniţial, numai 300 de angajaţi ai uzinei vor zbura săptămânal cu cele două avioane. Ford România s-a angajat să suporte eventualele pierderi ale operatorului, provocate de numărul prea mic de pasageri, deşi se preconizează că de aceste zboruri vor fi interesaţi şi simpli craioveni, având în vedere că în Londra lucrează numeroşi olteni.

Carpatair intenţionează să introducă, tot în acest an, o cursă către Barcelona, cu escală la Timişoara. Conducerea aeroportului se află în tratative cu o companie low-cost, care va oferi curse către Valencia şi Madrid, alte două oraşe unde muncesc mii de olteni. „Astăzi am primit şi raportul de evaluare al Ministerului Transporturilor. De aici, lucrurile încep să evolueze altfel. Aeroportul din Craiova nu va mai fi cel de la ţară, va fi un aeroport internaţional în toată regula“, a completat Mircea Dumitru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite