Craiova: Cozi uriaşe la adeverinţe pentru ajutor de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari au asigurat ordinea la intrarea în sediul instituţiei
Poliţiştii comunitari au asigurat ordinea la intrarea în sediul instituţiei

Sute de craioveni aşteaptă zilnic zeci de minute pentru actele necesare. Oamenii care vin cu alte probleme la sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite din Piaţa Centrală sunt nemulţumiţi de faptul că sunt obligaţi să aştepte la aceeaşi coadă.

Aglomeraţie, nervi, înjurături şi îmbrânceli. De asta au avut parte craiovenii care au trecut zilele acestea pe la sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite
din Bănie. Conducerea instituţiei a fost nevoită să apeleze la poliţiştii comunitari, care i-au obligat pe oameni să formeze cozi la intrarea în clădire pentru a nu bloca sala mare, unde se află ghişeele. Sutele de oameni veniţi pentru a obţine o adeverinţă necesară depunerii dosarului pentru ajutorul de încălzire au aşteptat mai bine de o oră pentru a ajunge la unul dintre ghişee. Înăuntru se aşezau la o altă coadă.

La rând pentru câţiva lei

Constantin Antonie (61 de ani) a stat nu mai puţin de oră în faţa ghişeului. „Am fost şi la Administraţia Financiară, dar acolo am stat la coadă doar un sfert de oră. Aici am aşteptat o oră şi ceva. Ce să facem? Nu avem încotro“, ne-a mărturisit pensionarul. Totul pentru o brumă de bani care, pentru familiile defavorizate, e mană cerească. „Eu am pensie de 878 de lei, nevastă-mea pe 14 noiembrie rămâne fără şomaj, fiu-meu a rămas deja de pe 4 noiembrie. Din ce să trăim?“, îşi spune bătrânul oful.

„Vrei să radiezi maşina? Stai la coadă!“

La fel de nemulţumiţi ca oamenii care aşteptau pentru o adeverinţă au fost şi ceilalţi contribuabili, veniţi să îşi achite taxele şi impozitele locale sau să rezolve alte probleme de ordin financiar. Aceştia s-au revoltat că au fost nevoiţi să stea la aceeaşi coadă din faţa clădirii. „Am venit de la Malu Mare să radiez o maşină şi nu au vrut să ne lase să intrăm până nu am făcut scandal. Eu îi înţeleg pe oamenii care stau pentru ajutorul la încălzire, dar ce vină avem noi? Nu puteau să amenajeze două ghişee special pentru ei?“, se întreabă Monica Stroe (40 de ani).

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Carmen Licu, zilnic, în medie, 3.000 de persoane calcă pragul Direcţiei de la Piaţa Mare. „Oamenii trebuie să aştepte pentru că acelaşi personal deserveşte toţi contribuabilii“, a explicat Carmen Licu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite