Craiova: Construcţia pasajului suprateran începe anul viitor FOTO 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia evaluează proiectul, primăria Craiova prezintă imgini 3D cu pasajul care va traversa kilometrul zero al oraşului. Dacă proiectul va decurge normal la sfârşitul lui 2012 şoferii vor traversa la înălţime Valea Vlăici.

Primul proiect demarat de primări prin Programul Operaţional Regional Axa -1 prinde culoare începând de anul viitor, cu finanţare europeană. Municipalitatea craioveană a depus documentaţia proiectului ce prevede realizarea unui pasaj suprateren la kilometrul zero al Băniei la Agenţia de Dezvoltare Regională S-V Oltenia în vederea obţinerii finanţării.

image

Potrivit reprezentanţilor agenţiei, se până la sfârşitul anului urmează să fie semnat contractul de finanţare, în contul municipalităţii urmând să fie virate 57 de milioane lei. Banii vor fi folosiţi în următoarele 18 luni la realizarea pasajului suprateran care va porni de pe Calea Bucureşti, în apropierea intersecţiei cu strada Romului şi se va termina pe bulevardul Nicolae Titulescu, în dreptul Curţii de Apel Craiova.

Pasajul din Valea Vlăcii este destinat să deblocheze circulaţia urcând autoturisemele care circulă dinspre Calea Bucureşti deasupra kilometrului zero al oraşului, cu tot cu linia de tramvai. Pasajul va avea două benzi rutiere, câte una pentru fiecare sens de circulaţia şi cale dublă de rulare pentru tramvaie . La kilometrul zero va fi amenajat un sens giratoriu care va prelua traficul de pe străzile Unirii, Brestei şi Ştefan cel Mare.

image

Proiectul este unul foarte important pentru fluidizarea traficului din oraş, având în vedere că în intersecţia de la kilometrul zero circulau în 2005 aproximativ 1.000 de autovehicule pe oră. „Proiectul îşi propune reducerea timpului de călătorie în oraş datorită decongestionării traficului, promovarea creeării a noi locuri de muncă şi creşterea numărului de persoane care vor utiliza mijloacele de transport în comun“, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt Primăria Craiova.

Un alt proiect ambiţios care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este pasajul suprateran care va trece pe sub intersecţia străzii Arieş cu strada A.I. Cuza şi respectiv cu strada Împăratul Traian.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite