Craiova: Centrul Multifuncţional costă cu un milion de euro mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarabele din târg vor fi înlocuite cu săli de conferinţă
Tarabele din târg vor fi înlocuite cu săli de conferinţă

Clădirea expoziţională construită cu ajutorul unui împrumut bancar va costa 84 milioane de lei, cu patru milioane mai mult decât se preconizase. Astfel, valoarea totală a lucrărilor va fi cu un milion de euro mai mult decât estimările de acum doi ani.

Edilii Băniei au ajuns în 2008 la concluzia că oraşul nostru merită să aibă un centru expoziţional pentru ca marile firme să nu mai fie nevoite să îşi expună produsele în holul Teatrului Naţional sau în alte locaţii incomode. Nici nu au stat pe gânduri că în acelaşi an au realizat un studiu de fezabilitate cu scopul a obţine o finanţare europeană. Iniţial, valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 80 milioane de lei, adică puţin peste 18 milioane euro. Cu această sumă s-a prezentat municipalitatea la Agenţia de Dezvoltare Regională (ARD) S-V Oltenia în vederea obţinerii unei finanţări în cadrul Programului Operaţional Regional. Jumătate din bani urmau să fie obţinuţi de Primăria printr-un credit bancar, lucru care deja s-a concretizat, iar cealălaltă jumătate urma să fie obţinută din fondurile comunităţii europene.

Proiectul nu bate cu SF-ul
După ce proiectul a primit girul comisiei ADR , edilii au trecut la întocmirea proiectul tehnic. Suprinzător, suma stabilită în urma expertizei nu mai bate cu planurile municipalităţii. Conform proiectului tehnic, pentru realizarea clădirii este nevoie de suma de 84 milioane de lei, cu patru milioane mai mult. „In urma realizarii proiectului tehnic, a rezultat un deviz general mai mare decât cea din devizul elaborat la faza de SF“, se arată în raportul întocmit de Sever Bordu, şeful Serviciului Investiţii. Acum nu le rămâne aleşilor locali decât să se întâlnească într-o şedinţă extraordinară pentru a modifica horărârea anterioară. Centrul de 67.166 mp va fi compus din spaţii expoziţionale exterioare şi interioare, spaţii birouri, centru de presă şi săli polivalente. Lucrările ar putea începe anul acesta şi vor dura maxim 36 luni.

Târgul Romaneşti dispare din peisaj
Clădirea va fi amplasată pe strada Popoveni, nr. 3B, pe locul unde astăzi desfăşoară activităţi de negoţ cu haine second-hand rromii din cartierul Romaneşti. Primăria deja are în plan strămutarea târgului undeva pe lângă unitatea militară de la Făcăi, pe o propietate privată, urmând să fie luată o decizie în acest sens.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite