Casa unor ţigani din Craiova, devastată de zece indivizi înarmaţi cu săbii şi cuţite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiganii susţin că au fost bătuţi de cuscrii, care au intrat peste ei în casă cu săbii şi topoare
Ţiganii susţin că au fost bătuţi de cuscrii, care au intrat peste ei în casă cu săbii şi topoare

Proprietarii imobilului de pe strada Râului susţin că membri ai clanului Nistor au intrat peste ei cu bâte şi săbii şi i-au luat la bătaie. Toata casă arată ca după un cutremur. Geamurile au fost sparte, iar pe jos sunt urme de sânge.  

Din primele verificări se pare că cele două familii de rromi sunt în conflict de mai multă vreme din cauza unei relaţii de concubinaj între doi copii ai lor.„ A intrat cuscrul nostru şi cu familia lui peste noi în casă şi ne-a omorât. Ne-a furat 25 de galbeni şi totul din casă. Nu sunt de acorda cu relaţia dintre băiatul nostru şi fata lor. Dar dacă ei se iubesc, noi ce să le facem. Nu este pentru prima dată când au intrat peste noi şi ne-au bătut. Vor să le spunem noi unde s-au ascuns cei doi, dar de unde să ştim, dacă de trei zile au fugit din nou.“, a spus Maria Mihai.   

image

„ A fugit cu săracu ăla“

Membrii clanului Nistor, sunt cunoscuţi în zonă ca fiind o familie bogată. Aceştia au recunoscut că au intrat cu forţa peste cuscrii lor, însă au vrut să îşi recupereze lucrurile. „ Ne-am luat înapoi mobila şi hainele pe care le-am dat zestre. Fata mea a fugit cu săracu ăsta. Am reuşit să o luăm de două ori de la el, iar acum au plecat din nou împreună. Dacă aflu unde sunt bag cuţitul în soţul ei şi mă duc la închisoare. Noi nu suntem de acord cu relaţia dintre ei doi“, a spus Radu Găman.


În acest moment, mai multe persoane sunt la audieri la secţia de Poliţie nr. 2 din Craiova. În zona unde a avut loc scandalul sunt 50 de poliţişti pentru a asigura liniştea în cartier.

image



Rudele fetei spun că acum vor depune plângere la poliţie împotriva cuscrilor. „Dormim noaptea cu frică. Ne-au ameninţat că ne omoară. Ne-au bătut o fată, au umplut-o de sânge. Casa noastră este devastată. Au venit 30 de persoane înamrmate cu săbii, cuţite şi au sărit pe noi“, a declarat Mihaela Stăvaru.

image
image

Oamenii legii susţin că cele două familii sunt în conflict de ani buni. „ Nu este pentru prima dată când cele două familii care sunt şi rude se ceartă. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

image

Poliţiştii şi jandarmii au reuşit momentan să calmeze spiritele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite