Craiova: Berceanu anunţă introducerea taxei de autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la jumătate anului 2011 şoferii care vor circula pe autostrăzile din România ar putea plăti taxă de autostradă, potrivit ministrului Radu Berceanu.

Cu ocazia vizitei la şantierul de la Cafatat, judeţul Dolj, unde se construieşte podul peste Dunăre, ministrul a declarat că şoferii ar putea plăti o taxă de 3-4 euro la 100 de kilometri pentru a circula pe autostrăzile din România. Banii vor fi folosiţi la întreţinerea autostrăzilor din ţară.

Potrivit ministrului, Comisia Europeană a cerut României o strategie privind întreţinerea la nivel european a autostrăzilor din România care s-ar putea construi cu fonduri europene.

„Noi trebui să furnizăm Comisiei Europene o strategie privind taxarea pe autostrăzi. Contribuabilii europeni dau nişte bani să ne facă nişte autostrăzi în România, dar doresc să fie întreţinute ca în Uniunea Europeană“, a declarat ministrul Transporturilor.

image

Ministrul crede că taxa pe autostradă va fi de 3-4 euro la suta de kilometri în condiţiile în care UE alocă aproximativ două miliarde de euro până în 2013 pentru porţiuni de autostradă aflate pe culoarul IV paneuropean. "Acum facem un mic studiu privind taxele, pe care îl vom trimite şi la CE", a arătat Berceanu.

Potrivit lui Berceanu, autostrăzile A1 şi A2 vor fi taxate „pentru că trebuie şi ele întreţinute“. „Probabil că de anul viitor ar putea fi taxate", a mai spus el.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite