Craiova: Bătălie pentru un loc de pus taraba cu mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova a primit până acum peste 300 de cereri de la comercianţi. Numărul solicitanţilor este mai mare faţă de anul trecut, mulţi văzând în afacerea cu mărţişoare ocazia de a face bani mulţi într-un timp scurt.

Primăria Craiova se confruntă zilele acestea cu o avalanşă de cereri din partea comercianţilor de mărţişoare sau alte produse specifice sărbătorilor de Valentine’s Day, Dragobete, 1 şi 8 Martie. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, până în prezent au fost înregistrate peste 300 de solicitări de la cei care vor să ocupe un spaţiu de câţiva metri pătraţi în centrul Băniei sau în pieţele din oraş.

„Vânzarea de mărţişoare se va desfăşura, ca şi în anii trecuţi, în zona centrală a oraşului, dar şi în pieţele de cartier“, a explicat Carmen Licu,  purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

„Este o afacere de sezon şi merită să profi tăm de ea“

Comparativ cu anii trecuţi, numărul comercianţilor care au depus cereri pentru obţinerea unui spaţiu a crescut, semn că mulţi recurg la comerţul de sezon pentru aşi completa veniturile ciuntite de criză. „Noi nu vindem mărţişoare, comercializăm doar inimioare şi alte cadouri pentru persoanele dragi, obiecte pe care noi, la rândul nostru, le cumpărăm de la producători. Este o afacere de sezon şi merită să profităm de ea“, a explicat Geta Viscariu, una dintre persoanele care au depus cerere pentru un spaţiu în Piaţa Mihai Viteazul.

Cei care vor obţine aprobare pentru a-şi aşeza tarabele în centrul oraşului vor achita 6 lei zilnic pentru un metru pătrat, în cazul în care vor ocupa spaţiul pentru cel puţin o decadă. „Dacă nu ocupă spaţiul măcar timp de zece zile, va trebui să achite o taxă zilnică de 18 lei pentru fiecare metru pătrat ocupat, potrivit hotărârii 428/2010“, a explicat Carmen Licu. Preţurile scad în funcţie de zona unde se comercializează obiectele: în pieţele de cartier taxa este de 5 lei sau de 15 lei pe metru pătrat zilnic, în funcţie de perioada de închiriere, iar la periferie de 4 lei, respectiv 12 lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite