Craiova:Apă nepotabilă la cişmelele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 din 13 fântâni au concentraţiile de nitriţi şi nitraţi peste limita admisă. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj le recomandă oamenilor să folosească apa de la cişmele doar pentru uzul menajer şi atât.

Timp de două zile craiovenii nu vor avea apă la robinet. Oamenii s-au îngrămădit să îşi facă provizii chiar de la cişmelele din oraş, care nu au apă potabilă. „De unde să ştiu eu că apa din fântână nu este potabilă? Scrie undeva? Dacă altă posibilitate nu avem, ce să facem? De ani buni beau apă de aici şi nu am păţit nimic“, a spus Nicoleta Pascu.

Au fost prelevate noi probe

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Dolj spune că au demarat o serie de controale la toate cişmelele din Craiova. „Doar la fântânile din Piaţa Veche şi Piaţa Chiriac apa este potabilă şi asta deoarece sunt alimentate de la reţeaua proprie de apă.  Restul sunt neconforme şi există o concentraţie mai mare decât limita admisă de nitriţi şi nitraţi. Le recomand oamenilor să consume doar apă minerală“, a declarat Jan Pîrgaru, directorul coordonator adjunct în cadrul DSP Dolj.

Din această dimineaţă, de la ora 7.00, până mâine dimineaţă, la ora 6.00, furnizarea apei potabile este sistată. „Firma S.C Hidroconstrucţia S.A, care se ocupă de lucrările de reabilitare a reţelei de apă publice de alimentare cu apă potabilă în Craiova, va înlocui vanele şi debimetrele“, a spus Doru Buruiană, directorul Companiei de Apă Craiova.

Oamenii au declarat că nu sunt avertizaţi că apa de la cişmele nu este potabilă. „Vedeţi dumneavoastră undeva o plăcuţă pe care să scrie că apa nu este potabilă? Noi nu avem de unde să ştim aşa ceva, atâta timp cât nimeni nu ne informează. Nu avem ce să facem acum, ţinând cont că două zile nu o să avem apă la robinet“, a precizat Ion Dobre. Rezultatul probelor prelevate de la toate fântânile din Craiova se vor afla în maxim două săptămâni.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite