Craiova: Apă potabilă pentru 400.000 de doljeni. Consilierii au aprobat masterplanul de 186 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Marian din comuna Bucovăţ are apă potabilă în gospodărie de aproape un an
Ştefan Marian din comuna Bucovăţ are apă potabilă în gospodărie de aproape un an

Aleşii judeţeni au aprobat ieri masterplanul pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă. Proiectul, în valoare de 186 de milioane de euro, vizează localităţile Craiova, Filiaşi, Calafat, Băileşti, Poiana Mare, Dăbuleni, Călăraşi, Bechet şi Segarcea.

Aleşii s-au reunit ieri în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul privind realizarea investiţiei de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă în judeţ. Cel mai mare proiect al judeţului se ridică la 150,3 milioane de euro, fără TVA, şi este inclus în Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Investiţia se adresează unui număr de aproape 400.000 de locuitori din toate oraşele şi municipiile din Dolj, precum şi din două comune.

Lucrările au termen de fi nalizare anul 2015

Potrivit proiectului tehnic, CJ Dolj urmează să facă lucrări proprii de 33,5 milioane de euro, Primăria Craiova, de 38,1 milioane de euro, Filiaşi, de 14,2 milioane de euro, Calafat, 11,6 milioane de euro, Băileşti, 11 milioane de euro, Poiana Mare, 12,3 milioane de euro, Dăbuleni, 6,7 milioane de euro, Călăraşi, 4,2 milioane de euro, Bechet, 5,8 milioane de euro şi Segarcea, 12,3 milioane de euro.

„Este cel mai galonat proiect al CJ Dolj şi unul dintre cele mai mari proiecte la nivel naţional. Cele cinci municipii şi cele patru oraşe din Dolj vor avea rezolvate, în mare parte, problemele de apă şi apă uzată pentru perioada următoare. Numai şase judeţe din ţară beneficiază de un astfel de proiect“, a declarat ieri Ion Prioteasa, şeful CJ Dolj.

Potrivit acestuia, jumătate dintre licitaţiile pentru lucrări vor fi demarate în ianuarie, pentru ca proiectul să fie finalizat până în 2015. În prezent, cererea de finanţare se află pe masa oficialilor de la Bruxelles, care aşteptau avizul aleşilor judeţeni.

„Avem apă, dar nu prea curge“

 În prezent, în peste 60 de localităţi doljene curge apa la robinete. Una dintre acestea este comuna Bucovăţ. Ştefan Marian (60 de ani) are apă potabilă de aproape un de de zile, însă este nemulţumit de faptul că nu curge tot timpul. „Deşi avem apometre nu curge tot timpul. Nici măcar nu avem un program fi x. Curge atunci când vor ei“, spune pensionarul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite