VIDEO Angajaţii Spitalului Filantropia şi-au abandonat serviciul, ca să-şi strige nemulţumirile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale, revoltate că li s-au tăiat sporurile salariale.
Cadrele medicale, revoltate că li s-au tăiat sporurile salariale.

Aproape 100 de salariaţi ai Spitalului Filantropia au încetat astăzi lucrul la ora 12.00, intrând în grevă voluntară, iar alţi 50 au protestat în faţa unităţii.

Medici, asistente, infirmiere, femei de serviciu au ieşit în faţa instituţiei astăzi, la ora 13.00, pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de lipsurile sistemului şi scăderea veniturilor. „Am recurs la această formă de protest pentru că suntem nemulţumiţi de tăierea salariilor cu 25%, dar şi a sporurilor la Anatomopatologie, cu 50%, şi de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Sunt măsuri abusive, cu care nu suntem de accord, aşadar în fiecare miercuri, de azi încolo, pe perioadă nedeterminată, vom intra în grevă voluntară“, a precizat Constanţa Bărbulescu, liderul Sindicatului Sanitas din Spitalul Filantropia. 

Operaţiile au fost asigurate

Foarte supărată s-a declarat şi Ioana Simion, femei de serviciu: „Am 550 de lei pe lună, din care îmi rămân 100 pentru mâncare după ce plătesc utilităţile. Cum să te descurci cu banii aştia“. Femeia este susţinută şi de colega ei Luminiţa Dinuţ, asistent medical în cadrul blocului operator: „Suntem în grevă, dar nu puteam să abandonăm pacienţii în sala operaţie. Nu-mi convine că suntem aşa de puţini şi că îngrijim prea mulţi pacienţi. Plus că ni se cere să fim profesionişti pe un salariu de nimic“. Greva nu a afectat urgenţele. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite