Craiova: Andrei Vrăjitoarea va studia ingineria în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, absolvent de bacalaureat cu media 9,93, va studia începând cu toamna aceasta ingineria electronică la prestigioasa University College London.

Andrei a studiat la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti încă din clasa I. Tânărul a fost de mic pasionat de ştiinţele exacte, participând de-a lungul anilor de şcoală la fazele naţionale ale olimpiadelor de matematică şi fizică. „Ţin minte că am fost în clasa a IX-a la matematică şi fizică, dar şi în restul claselor de liceu tot la aceleaşi materii, dar şi la olimpiada de astronomie. De fiecare dată am luat menţiune“, povesteşte tânărul.

Bacalaureatul a fost floare la ureche pentru Andrei care a promovat cu media 9,93. Dar înainte să treacă de examenul maturităţii, tânărul a aplicat la unele dintre cele mai bune colegii din Anglia. Procesul de aplicare a început în luna decembrie, anul trecut. „Ca să studiezi la o facultate din Marea Britanie trebuie să urmezi programul UCAS care îţi permite să aplici la maximum cinci instituţii. Trebuie să redactezi un eseu cu un fel de autobiografie, dar care să conţină şi o motivaţie, să obţii o recomandare de la un profesor din liceu şi să susţii un test“, explică tânărul metoda de aplicare.

A fost acceptat la cinci universităţi din Marea Britanie, alegând să urmeze cursurile University College London. Tânărul a ales să urmeze cursurile secţiei „Electronic Engineering and New Tehnology“. „Am ales această secţie pentru că sunt pasionat de electronică şi de tehnologia modernă“, explică tânărul.

Vrea să lucreze în cercetare

La universitatea din Londra, Andrei va studia timp de patru ani. Primii trei ani sunt echivalentul studiilor universitare din România, iar ultimul an sunt studiile de master. „Majoritatea universităţilor din Marea Britanie au o taxă standard pentru toţi studenţii europeni de 3.290 de lire sterline pe an. Aceşti bani vor fi acordaţi de guvernul britanic cu împrumut“, explică tînărul.

Crede că nu va avea probleme cu returnarea sumei pentru că profesia pe care o va urma după terminarea facultăţii îi va aduce un venit substanţial. „Ştiu că o să câştig bine, însă cel mai mult mă interesează să îmi îndeplinesc visurile profesionale“, explică acesta. Tânărul mărturiseşte că vrea să lucreze în domeniul cercetării. „Mi-ar plăcea să lucrez în cercetare, fie că e vorba de domeniul electronicii sau al nano-tehnologiei. Sunt pasionat de electronică, în clasa a XII-a am făcut şi cursuri de electronică. După ce voi termina studiile, aş putea să încerc să mă angajez pentru o campanie care să dezvolte, de exemplu, noi modele pentru telefoanele mobile sau monitoare TV“, susţine tânărul. 

Ce-i place
„Mă simt bine când mă duc la munte alături de prieteni. În timpul liber prefer să joc biliard“, spune tânărul.

Ce nu-i place
„Nu suport traficul şi nici claxoanele de la maşini. Mi-ar plăcea să nu văd atât de multe maşini pe străzi“, spune Andrei.

Întrebări şi răspunsuri

Când începi studiile în Anglia?
În octombrie începe anul universitar. Deja m-am interesat de cazare. Aştept cu nerăbdare începerea stuudiilor. Îmi doresc să fac acolo o impresie cât mai bună.

Te vei mai întoarce în România?
Doar din perspectivă turistică. Adică atunci când o să vreau să aleg un loc de vacanţă o să mă interesez de cazare în România şi o să aleg o destinaţie. 

Data naşterii: 11 iunie 1991, Craiova.
Studii: Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Craiova.
Pasiuni: Biliardul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite