Craiova: Americanii de la Ford preiau blocurile coreenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două imobile pe care le-au folosit angajaţii de la Daewoo Automobile vor fi concesionate de compania Ford. Blocurile 29A şi 29B de pe Calea Bucureşti, folosite din 2000 de către Daewoo Automobile Craiova, vor fi preluate prin contract de uzina americană.

Consilierii locali vor dezbate în şedinţa de joi, 28 ianuarie un proiect de hotărâre care prevede modificarea unui contract de concesiune semnat în 2000 între Primăria Craiova şi Daewoo Automobile Craiova pentru următorii 49 de ani. Coreeni de la Daewoo au primit de la municipalitatea craioveană în urmă cu zece ani două blocuri de locuinţe pe bulevardul principal al oraşului. Odată cu preluarea uzinei Daewoo de către americani, imobilele respective au intrat în patrimoniul companiei Ford. Singura problemă reprezintă contractul de concesiune care era semnat în numele companiei Daewoo. „Se solicită modificarea contractului de concesiune nr.191/2000, în sensul înlocuirii părţii contractante SC Daewoo Automobile România SA cu SC Ford România SA şi actualizării termenelor de plată în funcţie de prevederile Codului Fiscal“, precizează directorul economic al Primăriei Craiova, Nicolae Pascu în raportul înaintat Consiliului Local.

Blocurile au fost reabilitate
Odată cu preluare blocurilor, americanii au demarat un amplu proiect de reabilitare a celor două imobile. În acest moment, blocurile nu sunt locuite de către angajaţii companiei americani, urmând ca aceştiasă se mute după ce Consiliul Local va aproba proiectul de hotărâre privind concesiunea. De asemenea, nici chiria pe care americanii o vor plăti pentru cele două imobile nu a fost încă stabilită. Cele două imobile se întind pe o suprafaţă de 807,34 metri pătraţi şi se află în apropierea Pieţeie Centrale a oraşului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite