Craiova: Alisia Nucă şi-a uimit părinţii scriind „ca arabii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţa olteancă, talentată la dans şi îndrăgostită de modă, are o abilitate extraordinară: la numai cinci ani, scrie cu ambele mâini, de la dreapta spre stânga.

Alisia s-a născut în Portugalia, iar în România a ajuns la un an şi jumătate. A învăţat repede să scrie cuvintele, însă nu o face la fel ca alţi copii. „Micuţa prinţesă“, cum o alintă părinţii, este ambidextră şi, mai mult decât atât, are un talent special: poate să aştearnă pe foaie cuvintele invers.

Defilează prin casă, la „prezentări de modă“

Felul în care scrie, „la fel ca arabii“, le-a atras atenţia părinţilor, surprinşi şi ei de abilitatea ieşită din comun a fiicei lor mai mari. Deşi încă nu cunoaşte alfabetul în întregime, Alesia nu se lasă rugată de două ori când vine vorba să aştearnă pe hârtie o scrisoare către Moş Crăciun, iar rândurile curg cu repeziciune, unul după altul. La nici şase ani, micuţa ştie la fel de bine să scrie normal, însă marea ei plăcere este să ţină pixul în mâna stângă şi să pornească fiecare cuvânt de la sfârşit spre început.

Micuţa Alisia visează la o carieră de top-model sau de dansatoare. Atracţia ei pentru lumea modei este dovedită şi de felul în care fetiţa se exteriorizează. „Nu este zi în care să nu se îmbrace în toate felurile şi să nu defileze prin casă. Îi place foarte mult să îşi schimbe des hainele şi se plimbă prin camere ca şi cum ar fi pe podium“, povesteşte mama, Ionelia Nucă. Pasiunea micuţei pentru modelling i-a determinat pe părinţi să o ducă pe Alesia, dar şi pe sora ei mai mică, Beatrice, la Clubul pentru Copii Artic, din Craiova. Timp de o zi, fetiţele au avut ocazia să înveţe cum să se comporte ca adevărate top-modele, dar şi să ia lecţii de dansuri moderne şi să înveţe primii paşi.

Bucuria micuţelor a fost însă de scurtă durată, pentru că mama a decis că, deocamdată, Alisia şi Beatrice trebuie să se concentreze asupra învăţăturii, la grădiniţă. „A fost foarte frumos la dansuri, am învăţat o mulţime de lucruri noi şi abia aştept să mă întorc la club“, ne-a mărturisit micuţa. Mama le-a promis celor două fetiţe că, din primăvară, vor fi înscrise din nou la clubul pentru copii, unde s-au simţit în largul lor.

Vrea să devină balerină

Micuţa Alisia adoră să danseze pe ritmuri house, însă la fel de mult îi place şi muzica populară. O altă pasiune a micuţei este baletul. „Îmi doresc ca, într-o zi, să ajung o mică balerină“, spune ea. Ca orice copil de vârsta ei, este înnebunită după dulciuri. De altfel, un amănunt amuzant este faptul că primul cuvânt pe care micuţa l-a rostit corect a fost „ciocolată“.

„Dulciurile sunt pasiunea ei, deşi am mare grijă să nu îi dau foarte multe, pentru că îi strică dantura. La fel şi stau lucrurile şi în privinţa calculatorului: încă nu le-am luat unul, o să aibă parte de el mai târziu. Deocamdată este bine să se bucure de copilărie, nu să-şi petreacă timpul în faţa monitorului“, mai spune Ionelia Nucă.

Ce-i place

Adoră să se uite la desene animate. „Atunci când nu stau în faţa televizorului, îmi place mult să desenez“, spune Alisia.

Ce nu-i place

Fetiţa nu suportă să fi e îmbrăcată în alte haine decât în cele de culoare mov. Se supără dacă nu i se prepară cartofi prăjiţi atunci când are poftă.

întrebări şi răspunsuri

Ce îţi place să desenezi cel mai mult?

Prefer să fac fl oricele, căsuţe şi să desenez fetiţe la fel ca mine.

Care este culoare ta preferată?

Îmi place mult movul. Am pijămăluţe mov, geacă mov, pantaloni mov. Tot ce port trebuie să aibă această culoare.

Ce îţi doreşti să ajungi atunci vei fi mare?

Vreau să devin dansatoare sau top-model. Nu ştiu încă sigur, pentru că şi muzica, şi moda îmi plac la fel de mult.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite