Craiova: VIDEO / Alexandra Maria Bîldea, creatoarea dansului celor şapte voaluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A armonizat mătase cu muzica şi a primit aplauze frenetice după fiecare număr prezentat în spectacolele la care a fost invitată să participe pe scenele Craiovei.

Îşi exersează dansurile în sufrageria casei părinteşti, iar acest lucru nu a fost vreodată un obstacol în calea perfecţionării, poate un incovenient pentru vecinii nevoiţi să asculte ore bune zgomotul paşilor ei. Mărturiseşte însă că nimic nu o mai poate determina în acest moment să renunţe la dans. Coregrafiile pline de graţie şi mister au făcut-o deja celebră printre copiii talentaţi ai Craiovei.

Dansul celor şapte aripi, pe ritmuri orientale, este prezent în majoritatea spectacolelor la care a fost invitată şi Alexandra. Acestuia i-a adăugat şi dansul cu aripi uriaşe, de trei metri, cu care şi-a atras mulţi admiratori. Când priveşte în urmă, aproape că i se pare de necrezut că atunci când a mers prima dată la dansuri, la Palatul Copiilor, a plâns şi a cerut să plece acasă. Era de-o şchioapă, avea cinci anişori. A fost însă o supărare de scurtă durată, căci la scurt timp a început să studieze şi baletul, cu Ionela Truşcă.

Cucerită de ritmurile indiene, dar mai ales de actriţa Aishwarya Rai, s-a străduit să înveţe cât mai multe mişcări, să le dea eleganţă şi să le transforme în coregrafii pline de originalitate. „Când dansez am o senzaţie de euforie. Simt că nu m-aş mai opri. Uit de oboseala din pauzele antrenamentelor. Dacă ar fi după mine, numai asta aş face. Mă bucur din plin de toate invitaţiile pe care le primesc de la organizatorii spectacolelor, pentru că acolo învăţ de alţi copii, cunosc oameni“, povesteşte fetiţa. În ultimii doi ani a urcat pe scenă la Teatrul Liric, la Filarmonica Oltenia, pe esplanada Naţionalului craiovean, în plin centrul oraşului la „Vară cu tineri“, eveniment organizat de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj.

Cucerită de muzica grecilor

Alexandra nu oboseşte, iar cum se iveşte ocazia de a mai învăţa ceva în plus o exploatează la maximum. Aşa a ajuns să trăiască frumoasa colaborare cu Ansamblul „Irini“, alături de care a prins paşii dansurilor greceşti şi a participat la Festivalul Elenismului, aici în oraş, dar şi la Bucureşti şi Braşov. În Comunitatea Elenă din Craiova studiază şi limba greacă. Alexandra Bîldea a urcat şi pe podiumul concursurilor de dans, organizate de federaţia Internaţională de de Dans Modern Sportiv, la „Ecofest junior“ de la Simeria, la Festivalul Naţional al Artelor „Marius Bunescu“, de la Caracal.

În acest oraş va reveni pe 30 luna aceasta. Cu Palatul Copiilor a mers la concursuri în capitală, prin Oltenia, dar şi la Hunedoara. La sfârşitul acestei luni, craiovenii o vor putea vedea în Parcul Romanescu, la o demonstraţie alături de instructorii de taijiquan.

Născută
29 februarie 1996, Craiova.

Studii
Şcoala 22 „Mircea Eliade“, clasa a VIII-a.
Cursuri de dans şi balet la Şcoala populară de Artă şi la Palatul Copiilor.

Hobby-uri
Dansul indian şi artele marţiale.

Ce-i place
Ar putea privi ore în şir filme indiene şi este sigură că nu s-ar putea sătura vreodată de ritmurile care însufleţesc aceste producţii cinematografice. Este fascinată de sunetul chitării şi vrea să o studieze imediat ce va termina cu evaluarea naţională din vară.

Ce nu-i place
O deranjează să-i fie copiate coregrafiile fără să i se ceară acceptul, pentru că şi-a arătat mereu disponibilitatea de a învăţa pe oricine doreşte fiecare pas de dans exersat de ea. Nu se împacă prea bine cu mâncarea gătită şi nu îi place ca oamenii să fie supăraţi pe ea.

Concursurile şi spectacolele adună absenţe la şcoală?
Din fericire, majoritatea au fost la sfârşitul săptămânii, dar oricum nu aş fi neglijat şcoala. Vreau să merg la Colegiul Naţional Elena Cuza. Chiar mă gândesc, deşi este doar o variantă, să urmez Facultatea de Jurnalism, ca să scriu despre oamenii care au ceva de spus.

Cum te ajută ajută artele marţiale?
Simt că fac mai uşor dansurile. Instructorii mei de la Clubul Wulin, Sabin Barbu şi Costi Dolan, sunt nemaipomeniţi. Acolo chiar mă relaxez, nu mai mai gândesc la nimic altceva. Cred că toţi oamenii şi-ar face bine prin wushu sau taijjiquan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite