FOTO Craiova: Adăpost ilegal de câini, în vizorul autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adăpostul de câini din Craioviţa Nouă nu deţine autorizaţie de funcţionare
Adăpostul de câini din Craioviţa Nouă nu deţine autorizaţie de funcţionare

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au fost sesizaţi de un iubitor de animale. Un bărbat a strâns pe o proprietate privată din cartierul Craioviţa Nouă zeci de câini, adăpostul fără autorizaţie fiind subiectul unei reclamaţii formulate de către un cetăţean.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Dolj au fost sesizaţi cu privire la existenţa unui adăpost clandestin de câini la marginea Băniei. Un craiovean a reclamat la DSV Dolj faptul că în cartierul Craioviţa Nouă, un bărbat a strâns pe o proprietate privată zeci de patrupede pe care le ţine fără hrană şi apă.

VEZI GALERIE FOTO CU ADĂPOSTUL CLANDESTIN

Făcăi, singurul adăpost

„Respectivul a intrat în contact cu o Asociaţie de Protecţie a Animalelor cu sediul la Piteşti, sponzorizată din Germania, pentru salvarea câinilor fără stăpan din România, de unde primeşte, permanent, transporturi cu hrană uscată şi conserve pentru câini, pe care, după cum spun vecinii, nu le dă câinilor, ci merge şi le vinde în piaţă, obţinând, astfel, contravaloarea şi profit din alimente provenite din sponzorizări ale unor iubitori de animale“, susţine craioveanul în plângerea expediată şi pe adresa redacţiei noastre.

caini captivi2

Faptul că adăpostul de câini nu are autorizaţie a fost confirmat şi de conducerea DSV Dolj. Potrivit directorului Mircea Ciobanu, singurul adăpost de câini cu autorizaţie din Craiova este cel de la Făcăi, aflat în administrarea Primăriei Craiova. „Am primit sesizarea craioveanului şi urmează să ne deplasăm la faţa locului pentru a verifica reclamaţia. Dacă se dovedeşte că acolo sunt mai multe animale şi sunt ţinute în condiţii improprii, proprietarul va primi amendă pentru că nu poţi să amenajezi un adăpost de animale fără autorizaţie“, a declarat Mircea Ciobanu.

caini captivi

Acesta susţine că după control, patrupedele vor fi duse la adăpostul municipalităţii de la Făcăi. „Chiar dacă este proprietare privată, persoana respectivă trebuie să aibă o justificare pentru aceşti câini. Dacă sunt ai dumnealui de ce nu le asigură condiţii?“, a explicat şeful DSV Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite