Craiova:A şcolit generaţii de olimpici internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Coravu a pregătit generaţii de olimpici
Iulian Coravu a pregătit generaţii de olimpici

Printre elevii profesoarei Iuliana Coravu se numără şi Corina Tarniţă, desemnată unul dintre cei mai buni studenţi români din străinătate în 2009. Tinerii pregătiţi de profesoara Iuliana Coravu au obţinut 10 premii internaţionale la concursuri de matematică, o parte dintre ei stabilindu-se în SUA.

Profesoara de matematică Iuliana Coravu (59 de ani) din Craiova a pregătit în 36 de ani de carieră mai mulţi olimpici internaţionali care au ajuns studenţi eminenţi ai celor mai prestigioase universităţi din lume, printre elevii săi numărându-se şi doctorandul Harvard Corina Tarniţă. Pentru meritele aduse învăţământului românesc, cadrul didactic s-a ales cu cinci diplome de recunoştinţă, o bursă de merit din parte mediului de afaceri şi patru premii băneşti.

 Iuliana Coravu predă la Colegiul Carol I din Craiova încă din anul 1974, atunci când a ieşit de pe băncile Facultăţii de Matematică din Bănie. De-alungul anilor, prin mâna sa au trecut elevi de excepţie care s-au întors cu premii importante de la concursuri internaţionale. „Colegiul nostru are 51 de medalii la concursuri internaţionale dintre care 10 au fost câştigate de elevii pregătiţi de mine“, ne-a spus cadrul didactic.

Un profesor mândru de elevii săi

Printre elevii pregătiţi de profesoară se numără Mihai Aniţescu, medaliat cu argint la olimpiada internaţională din Varşovia, Florin Spânu, premiat cu argint la olimpiada din Hong Kong, Tălău Cristian, medaliat cu aur la olimpiada din Antalya, şi Pădureanu Victor, medaliat cu aur la olimpiada din Ohrid, Macedonia. „Aniţescu Mihai este inginer în Chicago, s-a stabilit acolo, Spânu Florin este asistent universitar tot în SUA, la Baltimore, Cristian Tălău este încă în ţară, acum termină facultatea la Bucureşti, iar Pădureanu Victor este încă elev la colegiu“, ne explică Iuliana Coravu.
Un elev de marcă al profesoarei din Craiova este Corina Tarniţă, proaspăt absolventă de doctorat la Universitatea Harvard. „Corina a fost una dintre cele mai bune eleve ale mele. A terminat Colegiul Carol I în 2002 şi a intrat la Harvard. În acelaşi an cu ea au terminat şi alte două fete, Cătănoiu Costina, care acum este inginer la Paris, şi Firicel Alina, care lucrează ca asistent universitar la Universitatea din Lyon. Ambele au studiat la Lyon“, îşi aminteşte Iuliana Coravu. Profesoara spune că eleva absolventă de Harvard a luat premiul I la mai multe olimpiade la matematică, fiind un copil înzestrat. „Pe lângă matematică, îi plăceau şi biologia, engleza şi chimia. Acest lucru a ajutat-o foarte mult, pentru că la Harvard se cer cunoştinţe din toate domeniile“, explică aceasta. Ca o mulţumire, în 2009, Corina Tarniţă i-a trimis profesoarei Coravu lucrarea sa de doctorat Harvard, în care este menţionată şi numele cadrului didactic din liceu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite