Costume populare în miniatură, meşterite de un director de cămin cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Tomescu, din comuna doljeană Giurgiţa, a fost invitată să expună pe simezele Galeriei Cromatic, în Craiova, păpuşi îmbrăcate tradiţional.

Invitaţia a venit din partea Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, ai cărui referenţi i-au descoperit lucrările şi au convins-o că trebuie să le arate şi orăşenilor.

„Este şi acesta un exemplu de artă populară care ne duce cu gândul la reînfiinţarea cercurilor de cusături populare pe lângă aşezămintele culturale săteşti, mai ales că astăzi tinerele fete foarte rar mai învaţă să coase alesături, ca să nu mai vorbim de ţesutul în război, meşteşug întâlnit din ce în ce mai rar în zona noastră. Şi totodată este un exemplu de activitate plină pentru toţi directorii de cămine culturale care, neputincioşi, ridică din umeri când sunt întrebaţi ce activităţi culturale se desfăşoară în instituţiile pe care le conduc“, spune Nicolae Dumitru, referent în cadrul centrului.

Numele Mihaelei Tomescu este legat şi de înfiinţarea echipei de dansuri populare „Doruleţul“, a grupului vocal de copii „Cununiţa“ şi grupului „Rapsozii Desnăţuiului“.

Expoziţia va fi deschisă mâine, la ora 11.00, la Galeria Cromatic, de pe strada Alexandru Macedonski 28.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite